Gode nyheter: toåringene får et stadig sunnere kosthold!

Dagens gladsak:

— Det har helt klart skjedd noe med folks bevissthet. Det ser vi særlig i forhold til inntaket av søte drikker, sier professor Lene Frost Andersen. KILDE

Om du er lei av å lese dårlige nyheter som gir deg enda dårligere samvittighet, kan Dagbladet i dag komme med en gladnyhet til alle foreldre. Universitetet i Oslo har nemlig, på oppdrag for Helsedirektoratet og Mattilsynet, sett nærmere på hva dagens toåringer får servert, og kan konstatere at vi som foreldre har blitt veldig mye flinkere til å gi barna mer av det de trenger, og mindre av det som er dårlig for dem (så får man bare leve med at halvparten av artikkelen er tilegnet sukkerfrie barnehager. 😉 ).

Les også: Frukt og grønnsaker til barna!

Tallene er nemlig klare:

Hele 84% av toåringene ligger nå under det maksimale sukkerinntaket, og det er altså vår bevissthet rundt spesielt brus og saft som er utslagsgivende på akkurat dette. i 1999 var til sammenligning over halvparten av toåringene på feil side av sukkerskillet. Barna får dessuten mer frukt og grønt nå enn de gjorde tidligere, hvilket også er svært gode nyheter.

Hva med deg? Har du en sukkerfri toåring? 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *