girl picking flowers

Morsomme sommeraktiviteter for barn

Inneholder annonselinker.

Sommerferien er her! I skrivende stund (juli 2022) er også mange usikre på hva sommeren bringer i og med at det er problemer med alt fra pass til drivstoffpriser, og det kan se ut til at mange av oss har en hjemmesommer i vente også i år.

I den forbindelse, kjære leser, kan det være lurt å se på mulighetene og ha hjemmeferie som en slags plan B – eller kanskje det til og med kan være førstevalget, om du ikke er så glad i å reise.

Det er (veldig) lenge siden jeg skrev det første innlegget om sommeraktiviteter, og det er på tide med en liten oppdatering i så måte.

Så her kommer det: Morsomme sommeraktiviteter du kan gjøre på hjemmeferie!

Vær turist i egen hjemby

Om du har noen turistattraksjoner i nærheten, kan du dra dit for å få sommerferiefølelsen med turister og mye liv. Du trenger ikke gjøre mye ut av det, men ta med barna på en spasertur eller sykkeltur bort dit. Ta gjerne med litt snacks og drikke i kjølebagen, og nyt dagen!

Telttur i hagen eller nærskogen

For barna trenger du ikke dra halve planeten rundt – det holder i massevis å gjøre noe uvant på et kjent sted. Sett opp et telt i hagen eller i skogen rett i nærheten, og ta det som en tur! Fordelen er at du har dusj og toalett rett i nærheten, og at det heller ikke er langt til et kjøkken når du trenger det. For ungene er det likevel et spennende eventyr!

Små sykkelturer

Det er viktig for barn å lære å kjenne nærmiljøet sitt, og stedssansen forstyrres litt om de hele tida blir kjørt dit de skal. Om du derimot tar dem med på sykkelturer når du kan, får de muligheten til å danne seg et helt annet mentalt bilde av stedet de bor på. Så bruk sommerdagene på små sykkelturer hit og dit, og la deg selv oppdage steder også du hadde glemt! Har du ikke sykkel? Du finner absolutt alt du trenger til deg og barna her!

Vannlek er en sikker vinner

Om været er noenlunde varmt, kan du aldri trå feil med vannlek i hagen. Både små og store barn koser seg maks i et badebasseng, og om du i tillegg har en spreder på plenen, er lykken komplett. Sørg for å ha noen pakker med is i fryseren, server litt enkel mat i løpet av dagen, og dere har en super sommerferiedag!

Gå på pokemonjakt

Om du har litt større barn, kan det også være spennende å dra på pokemonjakt. Som du sikkert husker, er dette et mobilspill som kombinerer tegnefilm og den virkelige verden på mobilskjermen din. Og så er oppgaven å finne og fange små pokemonfigurer rundt om kring i nærmiljøet. Ikke bare gir det spenning i hverdagen, men det kan også funke som en supermotivator for å komme seg ut på jakt. Du finner spillet på android her, og apple her.

Brettspill og sjokolade er aldri feil

Noen dager regner det jo, og da kan det være fint å ha noe å gjøre som ikke involverer en skjerm. Brettspill er en fantastisk fin oppfinnelse, for det lar dere slappe av i sofaen mens dere gjør noe spennende sammen. Så lenge du klarer å tilpasse spillet til barnas nivå, kan dere holde på i timevis! Sett frem en skål med sjokolade og tørket frukt, så har dere en fin dag foran dere.

Lag sommerkunst

Gå på en liten undersøkelsestur i hagen og plukk med dere noen fine blomster. Legg dem i en tykk bok når dere kommer hjem, og la dem ligge der i en uke eller to. Når de er ferdigpressede, kan dere lage fin sommerkunst med dem! Bare lim dem på et ark, og tegn på en ramme eller andre dekorasjoner. Bruker du litt godt kvalitetspapir, kan du skape kunst og sommerminner som varer.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *