10 ting til jul: Hva skal man ha på seg?

Det er fire uker igjen til den store kvelden, og er du som meg så aner du ikke hva du skal ha på verken deg eller avkommet under julens mer eller mindre formelle middager. Det er på tide å tenke på antrekket.

For din egen del vil jeg at du en av de nærmeste dagene går i skapet ditt og ser hva det er du har der fra før. Kan du bruke noe? Kan du fikse på noe, eller pynte det opp på noe vis? Har du noe du kan kombinere på nye, spennende måter? Det er virkelig ikke noe poeng i å kjøpe noe nytt om du allerede har noe brukbart, og du sparer både tid, penger, miljø og frustrasjoner på å tenke gjennom de mulighetene som allerede er der. Alternativt kan du også ta en tur innom nærmeste Fretexbutikk for å se om de har noe fint til anledningen.

Når det gjelder barna, kan du se i storesøskens avlagte klær etter tidligere kjoler, dresser eller hva de nå har. Om du bare har ett barn, eller en av hvert (lillebror ser kanskje ikke like stram ut i en rosa tyllkjole!), så kan du ennå rekke å sy noe selv dersom du har muligheten til det. Stoff&Stil har for eksempel mange fine mønstre og stoff til barneklær! Kanskje det finnes noen eldre søskenbarn du også kan arve fra?

Uansett finnes det et ganske godt utvalg i butikkene nå, og det kan godt være du kommer over en fin deal både for deg og ungene. Men prøv å tenke litt lengre frem enn til nyttårsaften når du handler – det er synd å bruke mye penger på plagg som bare vil brukes i akkurat juleuka, for så å bli lagt vekk!

Når du først er i gang, skader det ikke å ta en kikk over smykker og annen pynt heller. Kanskje det er på tide med en aldri så liten smykkerens? Gjør det nå, så slipper du å tenke på det i siste liten! 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *