Sunn mat på turen

Det er sommerferietid, og det er tid for å besøke fornøyelsesparker, spise på veikroer og så videre. Dette kan i følge VG bli en ganske dyr og usunn fornøyelse, og det kan være greit å tenke gjennom kostholdet før man legger i vei på tur. Her får du et par raske tips om hvordan du kan spare både lommebok og helse på å ordne maten selv!

Pølse i brød er en dårlig idé. Bensinstasjonene har det med å ta seg godt betalt for det, og ikke er det spesielt sunt heller. Men om du tar deg en halvtime til tre kvarter kvelden før du drar (eller når som helst, egentlig), så kan du enkelt slenge sammen en rundstykkedeig og lage fylte horn. Disse kan du fylle med hva du vil. Her i huset elsker mor ost og skinke, mens far og barn kan styre sin begeistring for denne osten. De får derfor tacokjøttdeig i sine horn, mens mor koser seg med god samvittighet med sine egne. Baker du dem på spelt eller grovt mel, så får du gitt dem en enda litt sunnere variant. Kjempegodt, og i perfekte små porsjoner som kan spises med en hånd av den av dere som kjører bil, eller dere kan stoppe et vakkert sted og nyte naturen.

Hva drikke angår, så er det ingenting som slår vann i sunnhet, tilgjengelighet og pris! Jeg har investert i et par av disse vannflaskene, og de har nå blitt familiens trofaste følgesvenner. Drikk til det er tomt, stopp på neste bensinstasjon og fyll opp på nytt. Enklere enn det blir det ikke!

Som småsnacks i bilen kan jeg anbefale en liten krukke eller plastbeholder med ferdig oppskåret frukt eller bær. Jeg pleier å kjøpe inn litt blåbær, bringebær eller hva jeg nå finner, og ha klart i en glasskrukke når vi drar på langtur. Så sitter veslejenta der og plukker og koser seg – for henne er dette godteri, men fritt for raffinert sukker og tilsetningsstoffer. Isteden får hun sunn energi, vitaminer og antioksidanter.

Fruktspyd og jordkuler er også en ting man kan prøve seg på. Anita på LevRått.no har både oppskrifter og bilder hvis du gjerne vil variere litt med noe du kanskje ikke har prøvd før.

Se også Klikk.no sin artikkel om Turmat for barn.Én kommentar

  • Silje Hesthagen

    Heisann! Jeg lurte på hvordan du får blogginnlegget til å ligge under artikkelen til VG? Har selv skrevet et innlegg om dette på min blogg, men skjønner ikke hvordan jeg får opp min mening på VG.

    På forhånd takk 🙂
    – Silje Hesthagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *