Så skal kontantstøttens fremtid avgjøres

…og vår rett til å velge ligger atter en gang i noen andres hender.

Som vi alle sikkert har fått med oss, ble det rødgrønn regjering i fire nye år. Disse skal begynne sine forhandlinger førstkommende mandag, og kontantstøtten er blant annet noe av det som skal avklares før Soria Moria-erklæring nr 2 er et faktum. Den foreløpige statusen er at SV vil fjerne den pr omgående, AP får visst ikke helt bestemt seg for hvordan de skal fjerne den, og SP vil beholde den for ettåringer og fjerne den for toåringer.  Det er som kjent AP som er det største partiet, og derfor er det også mye usikkerhet rundt hva som nå vil skje.

KrF’s leder Høybråten sendte tidligere i år et brev til statsminister Jens Stoltenberg, hvor han krevde en avklaring i forhold til dette da det tross alt er snakk om ganske mange menneskers privatøkonomi og det derfor kan være greit å få anledning til å forberede seg. Stoltenberg svarer:

– Når det gjelder kommende stortingsperiode, går regjeringspartiene til valg på sine respektive partiprogram. Eventuelle endringer må vurderes i lys av tilgangen på barnehageplasser, mulighetene kommunene har til å ha løpende opptak av barn i barnehage samt etablering av alternative ordninger. Jeg har forståelse for at barnefamiliene trenger tid til å planlegge sin hverdag. Vesentlige endringer i kontantstøtteordningen vil derfor bli varslet i god tid. KILDE

Hjemmemamma.com kjemper, sammen med Norges Kvinne- og familieforbund, til siste åndedrag for å beholde og videreføre kontantstøtten. Vi har derfor gående en underskriftskampanje akkurat nå, og vil snart overrekke den til den nye regjeringen. Du kan velge om du vil skrive under digitalt, eller om du vil printe ut et fysisk ark for å samle inn underskrifter av dem som ikke har internet-tilgang. Dette sendes så til Kvinne- og familieforbundet, og adressen står nederst på arket.

Vi oppfordrer herved alle til å skrive under, og til å spre budskapet så godt det lar seg gjøre, på facebook, twitter, blogger, forum og til venner og kjente ellers.Én kommentar

  • Jorid Bakkland

    SP er ingen garantist for at det skal gå an å få kontantstøtte for 2-åringene. De har gått med på å innskrenke den til å gjelde bare 1-åringene.
    Både AP og SP skyver innvandrerbarna foran seg og skylder på at de ikke kan la 2-åringene få kontantstøtte, da lærer ikke innvandrerbarna å snakke norsk. Snakk om å bestemme hva andre skal gjøre !
    «Vi kan ikke gi støtte til de vi mener velger feil», sa Stoltenberg tidligere, det gjelder nok fremdeles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *