Hjemmelaget rengjøringsmiddel til kjøkkenvasken

Vi trenger faktisk ikke halvparten av hva butikkene vil ha oss til å tro. I kveld har jeg nemlig kost meg med et lite bakepulver/eddik-eksperiment på kjøkkenet mitt, siden kjøkkenvasken likevel var under middels delikat.

Sånn så den ut da jeg begynte:

Så skred jeg til verket. Jeg fant frem edikken, bakepulveret, desilitermålet og en bolle, og laget en blanding med 1.5 dl klar edikk, 1.5 dl vann og 0.75 dl bakepulver (altså forhold 1:1:0.5), og rørte det sammen.

Deretter var det bare å dyppe kluten i blandingen, dynke vasken i vidundermiddelet, vaske litt og så skylle hele herligheten.

Tørk av med et kjøkkenhåndkle, og voila!

En aldri så liten closeup av resultatet skal dere få også…

Så god som ny! Jeg må også tilføye at dette krevde minimal skrubbing og skuring, siden blandingen i seg selv var den som løsnet skitten og gjorde jobben.

Bakepulver brukt: 12 kroner
Eddik brukt: 2.50 kroner

Sum: 14.50 kroner

Det er litt vanskelig å finne et bestemt produkt å sammenligne med, eller hvor mye av det man ville brukt til å rense kjøkkenvasken, men vi har valgt å ta det med likevel av flere grunner:

  • Dette er et helt naturlig og ufarlig rengjøringsmiddel.
  • Det ødelegger ikke rørene, naturen eller helsen til dem som måtte komme i kontakt med det.
  • Det er likevel desinfiserende og kjøkkenvasken blir beviselig ren.
  • Denne blandingen har en gunstig effekt på rørsystemet, siden eddiken er fettløselig. På sikt kan dette forhindre behov for Plumbo og andre sterkere saker.
  • Bakepulveret virker dessuten som en deodorant som fjerner dårlig lukt fra avløpet.
  • Dette er ting som naturlig hører hjemme i et kjøkkenskap, og multibruk er rett og slett god ressursutnytting og husholdningsøkonomi.


2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *