Du behøver ikke å se ut som en husmor!

La oss bare se det i øynene med en gang: svangerskap, fødsel, barseltid og gulvvask er ikke akkurat for noen skjønnhetskur å regne. Det er nok en stund til mor har anledning til å dra på spa-weekend også, og om hun nå først har det, så er det antagelig lenge til neste gang! For mange av oss er det sånn at vi knapt nok rekker å pusse tennene før et lite menneske krever oppmerksomhet, og senere på dagen har vi hendene fulle av matlaging, rydding, støvsuging og bleieskift. Så hva skal en stakkars husmor gjøre?

Den gode nyheten er at du trenger ikke å se ut som en utslitt husmor. Trikset er bare tilrettelegging, tilrettelegging og atter en gang tilrettelegging. Du kan nok se langt etter timeslange opphold på badet sånn med det aller første, men om du deler det opp og er litt smart, så kan du likevel se godt ut!

Fuktighetskremen er din beste venn

Dersom du fortsatt ammer barnet ditt, har du kanskje lagt merke til at huden din ikke lenger er helt hva den var. Tørre flekker, røde nupper og et fint støvlag dekker dine før så smekre lemmer, og du innser at det er på tide å gjøre noe. Men så er det bare det at det tidligere nevnte lille mennesket kanskje ikke synes så veldig mye om at mamma bruker tid på å smøre seg inn etter dusjen, så det blir liksom aldri noe av det. Løsningen er enklere enn du tror: Ha til enhver tid en fuktighetskrem eller bodylotion stående på badet. Det hender av og til at du er på toalettet i løpet av dagen, ikke sant? Det tar bare ett ekstra lite minutt å smøre inn de tørreste delene av deg mens du først er der inne!

Sveis med lav vedlikeholdsfaktor

Det kan lønne seg å fire litt på kravene når det gjelder håret. Det du trenger er en sveis som er lett å fikse, som ikke trenger så innmari mye vedlikehold eller stylingprodukter (ungen din puster faktisk inn disse kjemikaliene!), og som er allsidig nok til å varieres. En bob a’la Victoria Beckham er for eksempel veldig moteriktig akkurat nå, eller du kan la det vokse til en Rachel-frisyre. Hva med å sy deg et skikkelig kult retro-hårbånd?

Velg riktig sminke

For de av oss med helt små barn er denne kanske litt ekstra viktig. Det har seg jo nemlig sånn at det ikke alltid er mamma som bestemmer når hun skal legge seg, og det er vel ikke få av oss som har våknet neste morgen med både klær og sminke på. Derfor er det viktig at du velger en sminke som ikke vil gjøre så veldig stor skade på huden om den forblir på litt lenger enn du hadde tenkt. I.D bareMinerals sitt slagord er «Makeup so pure you can sleep in it», og akkurat i dette tilfellet velger vi å tro på gimicken. Den består nemlig bare av naturlige mineraler og ingen uhumskheter i form av kjemikalier, konserveringsmidler eller noe annet. Bare mineraler. Og det er jo faktisk noe huden din trenger.

Vann, vann og mere vann

Det beste du kan gjøre for kropp og utseende, er å drikke vann. Masse av det. Ha en vannflaske stående i det rommet du oppholder deg mest, og fyll på den så fort den er tom sånn at du til enhver tid kan ta deg en slurk. Ikke bare er det viktig for deg, men det er også viktig å være et forbilde for ungene og lære dem gode vaner. Vanndrikking og egenomsorg er en av dem.

Tenk multitasking

Som tidligere nevnt, er det smart med solsbeskyttende sminke. Men tenk multitasking på andre områder også! Gå for en fuktgivende dusjsåpe og andre 2-i-1 produkter dersom du har muligheten. Hvis du har et 2-i-1 renseprodukt for ansiktet stående i dusjen, får du jo også renset ansiktshuden mens du venter på at balsamen skal virke. Vær kreativ og let etter mulighetene! Alt du trenger, er ett eneste minutt ekstra nå og da.

Husk at i morgen begynner i kveld

Om du legger frem rene klær som passer sammen i stil, både for deg og ungene, allerede i kveld, så trenger du ikke kle på deg det som ligger øverst i haugen i morra tidlig og du kan møte verden med hevet hode. Forberedelser er cluet. Hvis du vet (og det gjør du jo, siden du er en så god og organisert hjemmemamma) hvor dere skal om noen dager, så bør du tenke ut hva dere skal ha på dere allerede i dag, sånn at klærne er nyvaska, nystrøkne og klare kvelden før dere skal dra. Ingen fler desperate sokkejakter tre minutter før bussen går. Ingen kleskriser heller. For du har full kontroll, og du ser bra ut.

Organiser skjønnhetsremediene

Den dyre, gode kremen du fikk til jul vil neppe bli brukt i det hele tatt hvis den ligger innerst inne i skapet. Samtidig kan du med fordel gjemme bort hårrullene som ligger og minner om fordums skjønnhetsregimer den gangen man hadde tid til slikt. Regelen er, med andre ord, frem med det du vil bruke ofte, og bort med det du bare bruker sånn innimellom. Det du ikke har brukt siden et halvt år før du i det hele tatt ble gravid, kan du antagelig kaste – og så har du jo samtidig fått ryddet litt på badet! Sannsynligvis kommer du ikke engang til å huske hva det var du kastet om bare en ukes tid.

Hold av en liten lomme til deg selv

Henger veska di på knaggen og samler støv, der den må se seg erstattet av stellebagen? Hvis det blir for mye å dra på begge deler, kan du jo holde av en liten lomme i stellebagen bare for deg selv. Der legger du det aller viktigste av veskeinnholdet ditt. Kanskje en prøvetube med fuktighetskrem, litt solkrem, en god leppepomade og en pudderdåse er nok til å få deg til å føle deg litt freshere? Du bør forresten også ha med solbriller – ingenting rynker øyehuden så mye som mysing i altfor sterkt lys, og så slipper du unna med manglende mascara hvis det er skikkelig krise. Dessuten er du et godt forbilde for ungen din ved å beskytte øynene dine mot sola, og bare det i seg selv bør være grunn god nok.

Spis sunt

Det er ingenting i hele verden som kan ruinere et utseende som dårlig kosthold kan, så ta en god kikk på hva du faktisk tilfører cellene dine. Desto oftere du lager hjemmeprodusert mat, desto bedre er det, og spar halv- og helfabrikata til lørdag eller dager som virkelig krever kriseløsninger av ymse slag. Bruk av friske, gode råvarer vil nemlig tilføre deg og familien din masse vitaminer, mineraler, antioksidanter og energi – og det tar ikke lang tid før det både merkes og synes!

Lev aktivt

Frisk luft er et must for å se bra ut og føle seg opplagt og frisk. Tilbring et par timer om dagen ute i fri lek sammen med ungene dine, og kjenn hvor godt det gjør deg! Ikke bare knytter du tettere bånd til ungene, men aktiviteten vil også sørge for at kondisjonen blir bedre og dermed at cellene i kroppen får en bedre oksygentilførsel. Dette gjør også at de fortere klarer å kvitte seg med avfallsstoffer, så kom igjen!

Den som sover, synder ikke – og ikke har hun blå poser under øynene heller!

Dette kan kanskje høres både forslitt og belærende ut for en sliten og ufrivillig søvnløs mamma, men vi tar den med likevel. Søvn er nemlig så grunnleggende viktig for vårt velbefinnende at det er vanskelig å komme utenom den. Det er ikke gitt at små barn sover natta gjennom, og sammenhengende nattesøvn er for mange av oss derfor noe som hører en forgangen fortid til. Men det finnes likevel råd. For det første er det viktig at du legger deg tidsnok om kvelden. Mange går i fella og faller for fristelsen for litt ekstra voksentid etter at barna har lagt seg, men betaler dyrt for det neste morgen når poden bestemmer seg for at dagen begynner klokka 04:30. Sørg derfor for å legge deg tidsnok! Kloke hoder vil nemlig ha det til at den beste søvnen innfinner seg før midnatt, og da er det jo unektelig litt trist å ikke komme seg i seng før i ettida. En annen ting du bør vurdere hvis du føler at du får for lite søvn, er selve sovearrangementet. Hvis babyen vekker deg flere ganger om natta, kan det for eksempel være godt å samsove isteden for å måtte stå opp for å trøste barn i eninga. Uvant i begynnelsen, men etterhvert blir mor og barn ofte så samkjørte i sin soverytme at ingen av dem aner om de har vært våkne eller ikke når morgenen kommer.

Så der har du det altså. Det er faktisk mulig med litt planlegging og omrokkeringer. Du kan se godt ut selv om du er hjemmeværende. Ikke bare det, men du bør faktisk se godt ut også! Det har utrolig mye å si for hverdagen at man føler seg sånn noenlunde fresh og i form, så nå har du ingen unnskyldning til å la være lenger.

Hvorfor ikke begynne allerede i dag og legge til rette for en skjønnere tilværelse?Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *