Hva du ikke trenger til babyen – og hvorfor

For mange av oss ligger det rett og slett i instinktene. Babyen kommer snart, og det er på tide å gjøre det klart og bygge reir til den lille, skjøre skapningen som vi snart skal stelle for og ta vare på etter alle kunstens regler. Dette har dessverre også handlestanden forstått, og vi ender gjerne opp med å skaffe oss en hel rekke med unødvendige ting vi fint kunne klart oss uten.

Dette er Hjemmemamma.coms liste over ting man i grunnen ikke trenger.

Våtservietter

Det er ikke nødvendig å skyte spurv med kanon, og både tiss og morsmelkbæsj går fint av med rent, lunka vann. Om du skal fjerne bæsj som har festet seg godt (barnebek er jo ikke bare-bare), så kan du godt bruke litt babyolje for å myke det opp først. Våtserviettene inneholder gjerne ting som ikke er helt bra for barnet, så du sparer både baby, miljø og lommebok ved å bruke vanlige kluter istedenfor. Skal du på tur, er det bare å væte noen i vann og legge dem i en ziplock-pose som du tar med deg i stellebagen. Ingen problem.

Barneleker

For det første er faren stor for at du snart befinner deg under et lekelass brakt til deg av venner og familie uansett, og det er grenser for hvor mange leker et lite barn trenger. I starten er det ikke behov for noen i det hele tatt, og senere vil barnet gjerne finne et grytelokk ufattelig fascinerende. Selv kjøpte jeg trillevogn til min datter på ettårsdagen sin. Den ville hun ikke ha. Men pappesken den kom i, derimot, var det fineste hun noengang hadde sett!

Barnevogn

Denne vil antagelig de fleste være uenig i. Men dersom du har oppdaget bæretøy, vil du kanskje en dag befinne deg blant dem som anser barnevogn for å være bortkastede penger likevel. Bæretøy gjør at du kommer deg fra A til B uten å dytte, løfte og drasse på en tung vogn inn i butikker og trange gater, og du behøver ikke bekymre deg for at noen kommer til å løpe avgårde med ditt vognliggende barn. Vår Simo kombi har stort sett fått status som verandaseng, og er sjeldent med ut på tur. Alt av barnevognutstyr kan også settes i denne kategorien. En vogn som nesten aldri er med ut, har lite behov for verken parasoll eller regntrekk!

Lekegrind

Grei å ha, men ender gjerne opp med som oppbevaringsdings for leker, klær og andre ting som helst flyter rundt. Barnet, som kanskje ikke satt nevneverdig pris på fengselsoppholdet, er et annet sted og gjør andre ting, og du sitter der med verdens dyreste lekekasse og tenker på hva du heller kunne brukt pengene til.

Gåstoler og hoppehusker

Disse kan være direkte skadelig for barna, som ikke har utviklet den nødvendige muskelstyrken til å mestre dem uten å feilbelastes. Det har dessuten vist seg at barn som tilbringer mye tid i gåstoler, faktisk lærer å gå senere enn dem som fikk utvikle seg uten forstyrrelser. Styr langt unna!

Sprinkelseng

…er også noe du med fordel kan vente med, i tilfelle du bestemmer deg for å samsove en stund. Vi var blant dem som bestemt mente at babyen skulle sove i egen seng fra starten av, men i en alder av 18 måneder sover hun fortsatt sammen med oss. Antagelig fortsetter hun med det frem til hun kan sove i en vanlig seng isteden, og sprinkelsenga kan snart settes forholdsvis ubrukt på loftet.

Bleier

Barn trenger bleier (om du da ikke praktiserer EC på fulltid), men må det være engangsbleier? En pakke med gaskluter på JYSK kan fint fungere som brettebleier isteden, og med en snappispenne og en liten ullbukse utenpå, så er dette alt du trenger. Om dette ser avansert ut, så kan du godt kjøpe onesize tøybleier også, som vokser med barnet og som er like enkle i bruk som vanlige engangsbleier.

Hva med deg? Har du noen store bomkjøp på samvittigheten? Fortell i kommentarfeltet! 🙂3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *