Naturen – den ultimate lekeplassen

Hvert år bruker foreldre hundrevis, hvis ikke tusenvis, av kroner på leker og aktiviteter for ungene. Mange av disse tingene er kjempebra for å holde små hjerner og kropper i aktivitet, men mange av dem er også unødvendige. Selvsagt trenger barn strukturert lek, men de trenger også frilek, og det er lett å få til når verdens største lekeplass er rett på utsiden av døra. Hvorfor ikke la dem leke utendørs?

Hver leke, bok og hvert TV-program som kommer ut har blitt designet og redesignet flere ganger for å gjøre dem lærerike og underholdende for barn. Det som er så bra med naturen er at den er både underholdende og stimulerende for fantasien, samtidig som den er lærerik. Naturen kan lære barn det grunnleggende av vitenskap, økonomi og kreativitet.

Det er billig. Litt avhengig av hvor du bor, så er en utforsking av naturen forholdsvis billig, om ikke gratis. Det kan bety å gå ut i hagen, den lokale parken, eller kanskje å dra til det lokale natursenteret eller offentlig parkanlegg. På denne måten behøver du ikke å betale for dyre leker, lekeapparater eller billetter til heller dyre underholdningsparker, men du får fortsatt fordelene med stimulerende og lærerik lek.

Det får dem til å tenke. I det siste har det vært en pedagogisk trend som gjerne ser at barna lærer gjennom egen aktivitet. Forskere har funnet ut at dersom elevene utforsker og eksperimenterer for å finne svaret på egenhånd, så vil de lære bedre og skaffe seg mer informasjon. Det hjelper dem til å utvikle evnen til å bedre lære ting på egenhånd senere også. Hvilket bedre miljø å lære i enn ute i naturen? Det er ting å oppdage om verden rundt oss for barn i alle aldre!

Det kan hjelpe verden. Alle prøver å bli grønnere og mer miljøbevisste i disse dager. Hvilken bedre måte å bidra på enn å gjøre barna dine interessert i sin egen planet, nå mens de er unge og påvirkelige? Det som kan være morsomt for dem nå, kan være en fremtidig hobby, karriere eller miljøbesparende oppfinnelse!

Det er morsomt. Det er lett å glemme at barndommen ikke bare er til for å lære hvordan man skal være voksen, men det handler også om å ha det gøy. Naturen gir barna en sjanse til å bruke fantasien og til å være frie til å være bare barn.

Mens ustrukturert lek utendørs er kjempebra, så kan du også finne mange steder som tilbyr strukturert undervisning for barn som fokuserer på den naturlige verden. Sjekk din lokale park, dyrepark eller museum. Kanskje de har opplegg du kan melde deg på, og siden mange av disse stedene er non-profit, er de vanligvis rimelige såvel som informative.

Over hele verden blir millioner av kroner brukt på å promotere utendørs naturlek for barn. Dette er fordi at det er så utrolig viktig for barns utvikling, og det kan jo være en fin utflukt for deg også?2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *