Enkel matprepping

Med mindre du elsker å tilbringe tid på kjøkkenet hver dag, er matprepping noe du absolutt burde vurdere. Kort fortalt innebærer det at du bruker noen timer på å lage så mange måltider som mulig på en gang, sånn at du slipper å tenke på det resten av uka. I dag får du tips til enkel matprepping!

Frokost

Det aller enkleste du kan gjøre for å lage en sunn og god frokost, er å lage kjøleskapsgrøt. Grunnoppskriften er like mengder havregryn og melk blandet i et Norgesglass, som så settes inn i kjøleskapet senest kvelden før du skal spise den. Så kan du variere med forskjellige bær som tilsetning: Min personlige favoritt akkurat nå, er frosne kirsebær! Bare legg et lite lag over før du setter glasset i kjøleskapet, så er hele frokosten klar dagen etter.

Du kan i prinsippet lage så mange kjøleskapsgrøter du vil, forutsatt at det er innenfor melkens holdbarhetsdato.

Lunch

Hva med en ferdig blandet salat til lunch? Det gir deg en god dose sunne og friske grønnsaker, og det er dessuten lett å matpreppe ferdig. Igjen trenger du Norgesglass eller lignende, og så er trikset følgende:

Helt i bunnen legger du et lag med dressing om du ønsker det.

Så bygger du salaten lagvis. Legg de hardeste grønnsakene på dressingen: Gulrøtter, sukkererter og stangselleri, for eksempel. Så fyller du på med skinke, ost, delte cherrytomater og andre halvveis harde matvarer, før du legger det skjøreste på toppen. Her legger du med andre ord isbergsalaten, spinatbladene og så videre.

Bygger du den på denne måten, slipper du at salaten blir våt og slapp, og den holder seg godt på glass.

Middag

Her er det egentlig ingen regler, utover at det bør holde seg en ukes tid i kjøleskapet. Deilige og enkle favoritter er lapskaus, stroganoff, gulasj og andre gryteretter, for det kan du jo bare koke opp i dobbel porsjon og legge ferdig i porsjonsbokser.

Men du kan også lage ferdig koteletter, kylling, laks og biff om du ønsker det, koke ferdig grønnsakene og legge det i boksene. Da er det ferdig til stressfri oppvarming når du skal ha middag, og du kan nyte et fint måltid sammen med ungene.

Enkel snacks

Visste du at sjansen for at familien spiser grønnsaker går opp om det er ferdig kutta? Det er helt sant! Et triks for enkel matprepping er dette: Skrell gulrøtter og sett dem i et Norgesglass med vann i, så ser du hvor mye fortere de forsvinner! Det samme kan du prøve med stangselleri og agurk.

Hvilke bokser velger du?

Det absolutt beste du kan velge, er glass. Ikke bare er det miljøvennlig og holdbart, men det lar deg også sette maten rett inn i ovnen uten å måtte flytte den over i en ny skål.

Jeg bestilte mine fra IKEA, og kan absolutt anbefale dem! Her finner du også glasskrukker i forskjellige størrelser. Tenk gjennom hva du egentlig trenger for å preppe mat til familien din, og bestill utifra det.

Har du preppet mat før? Har du favorittmåltider? Del gjerne i kommentarfeltet! 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *