Kjøkkenskapet Spa og Velvære

Visste du at du slett ikke trenger å tømme halve kontoen din for å skjemme bort deg selv litt? Det reklamen ikke forteller deg, er nemlig at du med all sannsynlighet har det meste av det du trenger allerede, bortgjemt et sted på kjøkkenet ditt. Kanskje du ikke engang hadde en anelse om at det kunne brukes til noe annet enn matlaging? Her kan du i så fall finne ut hvordan du kan utnytte de ressursene du allerede har, spare masse penger og i tillegg bli enda litt vakrere enn det du allerede er!

Om du har litt edikk, kan du gjøre underverker for håret ditt. Edikk har nemlig den egenskapen at den fjerner overskytende pleieprodukter, så du slipper et tungt og slapt hår. Bland 50/50 med vann og edikk, og bruk det som skyllevann, så skal du se håret ditt blir skikkelig rent! Om du har mørkt hår, vil dette gi deg en ekstra bonus i form av blankt, skinnende hår. Eggehvitte er også et godt middel for å gi håret ditt nytt liv, siden dette er rent protein. Vask håret først, håndkletørk det, og gi det en liten eggekur mens du står i dusjen. Men husk for alle gode makters skyld hva som skjer når egg varmes opp, ellers kan du få en mildt sagt interessant sveis etterpå! Skyll godt – med sånn passe kaldt vann.

Litt tørt salt etter et bad er alt du trenger for å gi ny glød til huden din. Gni deg inn og skrubb godt før du skyller av både salt og døde hudceller, eller ta deg et langt og varmt bad med litt badesalt.

Sukker er også et velegna skrubbemiddel. Prøv med litt sukker i håndsåpa på badet en gang, så skal du kjenne hvor myke hendene dine blir etterpå! Kaffegrut sies også å ha denne egenskapen. Da får du både en skrubbeeffekt av kornene, og tilsatt litt fuktighet fra oljen i de knuste kaffebønnene.

Dersom du syns salt- eller sukkerkorn blir litt for grovt for huden din, kan du bruke semulegryn isteden. De er mykere!

Om du har litt slitne øyne og huden under dem har sett bedre dager, kan du gi dem en velfortjent forfriskning i form av en skive agurk på øyelokkene. Om du har kamillete i skapet, kan du også bruke poser av disse – etter at du har laget deg en god kopp avslappende te med dem, vel og merke! Legg dem i kjøleskapet mens du drikker teen din, så er de kalde, gode og klare til bruk etterpå.

Huden vår trenger også litt ekstra pleie innimellom, og da kan det være greit å tilføre den litt fuktighet og næring samtidig. Avokado er generøs på den måten, rik som den er på hudvennlig olje og proteiner. Alt du trenger å gjøre, er å mose en spisemoden avokado, og smøre den på renset hud som en ansiktsmaske.

Dersom du har fått misfargede negler, kan du bleke dem med saften av sitron. Press litt i en bolle, og dypp fingertuppene nedi før du sparker av deg skoene og setter deg godt til rette mens du venter på at den skal gjøre jobben sin – så enkelt er det. Sitronsaft vil også bleke hår hvis du smører det i håret før du går ut i sommersolen, men  pass deg for overdreven bruk. Tross alt er jo dette snakk om syre.

Tørre albuer kan også hjelpes av sitron. Skjær en i to, og sett albuene ned i hver sin halvdel!

En av markedets største løgner er at man trenger fuktighetskremer til hundrevis av kroner. Ekstra ironisk blir det jo når de markedsfører det med at de har tilsatt oliven i produktet! Med all sannsynlighet har du nemlig allerede all den olivenolje du måtte trenge i kjøkkenskapet, og den kan du bruke for alt den er verdt. Prøv å smøre deg inn med litt etter en dusj eller et bad, eller hvis du har tørre partier på kroppen! Du husker kanskje hvor populær «hot oil» var på 90-tallet også? Nettopp. Du kan bruke olivenolje i håret. Vask det, håndkletørk det, og smør litt oppvarmet olje i tuppene før du vasker det ut etterpå.

Der har du det altså – en hel spakveld i ditt eget hjem, basert på billige produkter du sannsynligvis ville hatt i huset uansett. Hvor mye bedre kan det bli?

Dersom du har flere tips eller kommentarer, kan du gjerne dele dem i kommentarfeltet under!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *