Tre gode grunner til hvorfor du skal prioritere deg selv (også)

Det er ikke en helt ukjent problemstilling, sant? Ungene kommer alltid i første rekke, du har tusen ting å gjøre, familien må ha middag og før du vet ordet av det er det langt på kveld og du må komme deg i seng så du klarer å komme deg opp for å starte en ny, minst like hektisk dag. Hele tiden tar du vare på andre. Men når tok du sist vare på deg? Når satt du sist ditt eget navn på prioriteringslista? Her er tre gode grunner til å skjemme bort deg selv!

1. Uten mat og drikke, duger hjemmemammaen ikke…

…men hvis du har sørget for å spise og sove riktig og kanskje til og med holder deg sånn noenlunde i form, vil du utstråle en helt annen type energi. En jevnt og fint blodsukker vil også gi deg bøttevis av mer tålmodighet enn du ville hatt med blodsukkerkræsj, du orker mer om du har nok jern i blodet, og du blir sjeldnere syk om du har fyllt opp med næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Dette kommer både deg og familien din til gode!

2. Egenpleie vil styrke forholdet

Tenk deg om du skulle komme hjem til mannen din hver eneste dag, og han satt der med ølvom, helseskjorte og skjeggstubber? Det inspirerer ikke akkurat til de helt store romantiske aftenene, gjør det vel? Om du tar deg tid til å stelle deg så du føler deg vel, kanskje med litt bodylotion eller et deilig bad som virkelig får deg til å slappe av, vil du jo ikke bare bli litt mer attraktiv for ham – men kanskje det til og med vil inspirere deg til å ta initiativet selv? Det er i alle fall helt på det rene at man oppfører seg på en annen måte når man føler seg vakker!

3. Egenpleie forebygger

Om du trener, vil du potensielt forebygge en hel haug med elendighet og skader. Det samme gjelder om du skjemmer bort deg selv på andre måter også. Et varmt bad, for eksempel, vil gjøre underverker for slitne mammaskuldre og vond bærerygg. Eller hva om du lar din kjære massere deg etter at ungene har lagt seg? Det er mange gode produkter der ute (kanskje du til og med finner en egnet olje i ditt eget kjøkkenskap), og Meditrina har blant annet sin egen spaavdeling i sin nettbutikk som kan være verdt en titt!

Husk  at når du er hjemmemamma, har du ingen vikar som kan steppe inn og ta løftene om du har neglisjert deg selv litt for lenge, så det er best å være føre var! Så gå og ta litt vare på deg selv i dag – det har du ærlig fortjent! 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *