7 måter å tjene penger hjemmefra på

Det kan være veldig vanskelig å skulle leve på en eneste inntekt. I disse dager kan det for mange virke uoppnåelig, men fortvil ikke. Det er ingen som sier du må stå helt uten inntekt bare fordi du velger å være hjemmeværende! Her følger 7 ting du kan tjene penger på.

1. Dagmamma eller familiebarnehage

Mens du likevel er hjemme for å ta vare på barn, kan det være lurt å vurdere om du skal ta inn enda et eller to. Kanskje barna dine også ville hatt utbytte av noen lekekamerater? Barnehagedekningen er som vi vet langt fra komplett, så det er kanskje mange der du bor som er på desperat jakt etter noen som kan ta vare på barna mens de jobber. Timebetalingen varierer gjerne litt fra sted til sted, men et sted på rundt 25-30 kroner i timen pr barn er vel sånn omtrent gjennomsnittet. Da ser du på en månedlig inntekt på 4400 – 5280 kr for ett dagmammabarn, eller 8800 – 10560 kr for to. Er du registrert (noe du selvsagt bør være), kan du ta enda mer.

Hvis du virkelig vil ta den helt ut, tar du kontakt med kommunens oppvekstetat og snakker med dem om å starte familiebarnehage. Om dette er veien å gå for deg, er www.etablerebarnehage.no et svært godt sted å begynne.

2. Freelancing

Hvis du kan skrive, kan du gjøre det mens ungene er opptatt med noe annet eller mens de sover. Og artiklene dine kan du faktisk få solgt! Norsk Journalistlag og Frilansinfo er i så fall sidene for deg. Hvor mye du vil tjene her, avhenger selvsagt helt av hvor mye du skriver og hvor mange som ønsker å bruke deg.

3. Håndarbeid

En av sommerens store trender er hjemmelagd. Det betyr at det finnes et marked der ute for ting du kan lage selv, både av smykker, klær, barneklær, leker – ja, det meste du kan tenke deg! På Etsy kan du lett starte en butikk og selge produktene dine. Butikken i seg selv er gratis, men du betaler 20 cents (ca 1 krone) for hvert produkt du legger ut for salg, og Etsy vil ha 3.5% av salgssummen din.

4. Blogging

Eventuelt kan du sette opp din egen blogg, hvor du enten legger ut hjemmelagde produkter for salg eller skriver om ting du bryr deg om. Her kan du også sette opp annonser fra Google eller affiliateannonser fra for eksempel TradeDoubler, slik at du etterhvert kan tjene noen kroner. Du blir nok ikke søkkrik på blogging i seg selv, men siden du først sitter der på internet… ikke sant?

5. Nettverksmarkedsføring

Det finnes etter hvert ganske mange muligheter innen nettverksmarkedsføring der ute, som alle gir deg muligheten til å selge forskjellige ting. Etter å ha vært innom litt forskjellige, landet jeg til slutt på doTERRA selv. Her får jeg leve ut alle mine drømmer om en naturlig livsstil, samtidig som jeg får jobbe med min største lidenskap.

6. Nettauksjoner

Hvis du er litt tålmodig, kan det hende du finner gode kjøp på Ebay Og gode kjøp betyr igjen at du kan selge videre til nestemann med en liten fortjeneste, for eksempel på Finn.no! Dessuten har du nå en gylden anledning til å bli kvitt de tingene som står hjemme hos deg og støver ned fordi du ikke bryr deg nok om dem til å bruke dem.

7. Bake kaker

Jepp, det er faktisk mulig å tjene penger på å bake kaker. Tenk bare på hvor mange bryllupskaker som spises i løpet av en sommer, eller hvor mange bursdager og dåper som finner sted i løpet av et år! Hvis du er litt fingernem og kreativt anlagt, og dessuten skjønner opp-ned på en mixmaster, kan du trylle frem de vakreste kaker til alle anledninger – og det er det faktisk ganske mange som vil betale penger for å slippe å gjøre selv! Hvis du i tillegg legger deg litt lavere i pris enn konditoriene, så er det faktisk mulig for deg å etablere deg som kakebakedame der du bor.3 kommentarer

  • Katrine

    Vil bare informere om at hvis man ønsker å selge kaker hjemmefra må man søke om godkjenning av mattilsynet! :o)

  • Frode

    En annen mulighet som du ikke nevner er å svare på markedsundersøkelser. Hvis du melder deg inn i 4-5 panel som betaler penger – så kan du tjene 3-4000 året (skattefritt). Eks på panel som betaler via paypal er: http://www.triabapanel.no, http://www.start.no, http://www.biip.no og http://www.dagbladet.no/panel. De har samme type panel i samarbeid med cint.

    Jeg er med i YouGov også – så langt i år har jeg fått gavekort der på ca 1800 kr for å delta i fokusgrupper. Kjekt å ta med seg. Ikke noe å leve av, men har man dårlig råd kan man spare opp penger/poeng til desember og derav få litt mer å rutte med