Kyllingfilet med poteter i tomatsaus

Dette er en middag som er kjempelett å lage, som ikke tar allverdens tid og som i tillegg er sunn og smaker skikkelig godt! Hvitt kjøtt er en fin kilde til protein, og i tillegg inneholder denne retten store mengder tomat. Dermed er den også rik på antioksidanter og C-vitamin, noe som kan komme godt med når vi nå etterhvert går mot kjøligere tider og skolestart. Server den sammen med jernrik brokkoli, og du har en styrkende og sunn middag på matfatet!

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Antall porsjoner: 2

Ingredienser:

2 stk. kyllingfilet
1 stk. løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
½ ts salt
¼ ts pepper
½ ts sukker
1 ts tørket oregano
4 stk. potet i biter
1 stk. brokkoli

Fremgangsmåte:

Først steker du kyllingfiletene på middels varme til de er gjennomstekte. Det kan være du trenger å dele filetene på langs for at de skal bli ordentlig stekte, men det ser du underveis.

I mellomtiden skreller du potetene, deler dem i biter og legger dem til koking.

Når kyllingfiletene er ferdige, legger du dem over på et fat – legg et lite lokk over også, så holder de seg varme!

Deretter steker du løk og hvitløk til de blir blanke og fine, før du så tilsetter hermetiske tomater, tomatpuré og oregano. Dette skal nå stå å surre på svak varme i et kvarters tid. Smak til med salt, pepper og bittelitt sukker.

Del opp brokkolien i små buketter mens du venter på neste steg.

Når potetterningene er ferdige etter omtrent ti minutters koking, legger du dem over i tomatsausen. Brokkolibukettene legges nå over i det kokende vannet, og skal ligge til de bare såvidt har blitt litt møre.

Ta en øse, og legg litt av tomatsausen med poteter på en tallerken. Del opp kyllingfileten i passende skiver, og legg oppå. Brokkolien legges ved siden av, og vips – du har servert en god og sunn middag for hele familien!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *