Spaghettileken

Denne leken er spesielt godt egna til å roe ned stressede eller oppkavede barn, siden den fokuserer så mye på avslapning og hvordan kroppen kjennes ut når den er myk og god. Den er også fin for unger som av ulike årsaker trenger litt ekstra fysisk kontakt, eller som en avslutning på en svært aktiv lekesekvens (for eksempel om du trenger å roe ned tempoet i en barnebursdag).

Prinsippet er veldig enkelt. Først er barnet stivt som en tørr spaghettipinne, så koker vannet – og så blir hun myk som ferdig spaghetti.

Bruk god tid på å fokusere på hvor stiv hun er først. Kjenn på armer og bein og vær heeeelt sikre på at hun virkelig er stiv spaghetti før dere setter på plata. Når vannet koker, rister og hopper dere akkurat som om dere bobler skikkelig i kjelen. Og etterpå bruker dere lang tid på å forsikre dere om at hun er supermyk og ferdig kokt spaghetti, og har en ny runde med å kjenne på armer og bein før dere er ferdige. Løft dem opp og slipp dem igjen. Om det er den minste motstand, da må nok spaghettien koke littegranne til?

Dere kan selv velge hva gryta er. Kanskje er det en madrass eller et teppe, kanskje er det fanget – eller tilogmed senga?Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *