Hjemmelagd badesalt

Inneholder annonselinker.

Du trenger faktisk ikke bruke massevis av kronasjer på litt spa-feeling på ditt eget bad, vet du? I dag har jeg lagd mitt eget badesalt ved hjelp av tre enkle ingredienser:

Havsalt, kjøpt på butikken til 14 kroner for 4 kg
Konditorfarge kjøpt på butikken til 7.50 kroner

og

en flaske eterisk olje til 78 kroner.

Og det var nesten latterlig enkelt.

250 gram havsalt

+

1 spiseskje konditorfarge

…røres sammen

og tilsettes 15-20 dråper med eterisk olje of your choice

før du legger det til tørk på et papir

og lagrer på en glasskrukke eller lignende (for eksempel et barnemiddagsglass).

Og dett var dett. 🙂

Dette ble et einerbad, men du kan godt bruke lavendel, mandarin eller noen av de andre fristelsene i oljeverdenen også og bare tilpasse konditorfargen deretter. Om du er virkelig forutseende, kan du gjerne tørke litt roseblader til rosebadesaltet, eller lavendel til lavendelbadesaltet, og blande blandingen med de tørkede plantene for litt ekstra effekt. Eller du kan rett og slett lese deg litt opp om aromaterapi, og kombinere eteriske oljer og urter etter eget behov og forgodtbefinnende. 😉

Havsalt er dessuten bra for kroppen din. Salt renser og fjerner døde hudceller, er proppfullt av naturlige mineraler (det ER jo et naturlig mineral), og gjør huden din glatt og fin. Dersom du virkelig vil slå på stortromma, går du på apoteket eller stikker innom en akvariebutikk (!) og kjøper med deg magnesiumsulfat (også kjent som engelsk salt eller epsom salt) også, og blander med havsaltet. Dette tilfører visstnok kroppen din ekstra magnesium, som dermed bidrar til å øke energien, redusere stress og senke blodtrykk.

Denne blandingen kostet meg forøvrig:

Havsalt: 1 krone
Konditorfarge: 2 kroner
Eterisk olje: 7.5 kroner

Sum: ca 10,50.

Om man skal kjøpe badesalt med eteriske oljer i butikken, kommer man ofte opp i over hundrelappen og vel så det, så her er det mye penger å spare. Selv om du bare skulle lage disse 250 grammene og ingenting mer, vil du likevel ha kommet under summen det koster å kjøpe ferdiglagd – og både salt, konditorfarge og eterisk olje kan godt brukes hver for seg til andre ting senere.

Badesalt er forresten en fin julegaveidé også, og den er i tillegg superenkel for ungene å lage.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *