WAHM: Vær hjemme med ungene og tjen penger samtidig

Har du noengang drømt om en jobb hvor du kan tilbringe tid sammen med familien og tjene penger samtidig? De fleste tradisjonelle jobber kan ikke gi deg det. Men ved å bli en WAHM kan du kanskje oppfylle drømmen likevel. Før du begynner på det prosjektet kan det likevel være lurt å få litt informasjon om hva det egentlig handler om.

WAHM?

Hva står disse bokstavene for, egentlig? WAHM er engelsk og står for Work At Home Mom. Fler og fler amerikanske kvinner har sluttet i jobben sin og kommet hjem igjen de siste 20 årene. Dette er også en trend vi begynner å se her hjemme.

Avgjørelsen er for mange lett å ta. Etter en lang dag på jobb, tar man gjerne husarbeidet når man kommer hjem, og så får ungene ofte det lille som er igjen av energi på slutten av dagen. Mange ganger er det ikke mye.

Men dette er i ferd med å endre seg nå. WAHMene beviser hver eneste dag at kvinner kan bidra til familieøkonomien og forsørge familien sin. Både online og i det virkelige liv finnes det et nettverk av støtte som er designet spesielt for kvinner som vurderer et alternativ som vil dekke alle behov.

Hvordan starter man?

Når du snakker med familien din om mulighetene, bør du først ha en viss idé om hvilken retning du vil gå i. Sjekk ut sider som justaddsweat.com, internetbasedmoms.com og wahmtalkradio.com. De har noen gode tips til mammaer som vil komme i gang med å starte en bedrift hjemmefra, og du får i tillegg også et nettverk hvor du kan få kontakt med andre WAHMer.

Hvis inntekten din har vært en stor del av den månedlige inntekten i familien, så vil dette forårsake en økonomisk smell i første omgang før du kommer skikkelig i gang. Sørg for at det finnes en stor nok buffer på kontoen for å holde hodet over vann de første seks månedene. Det tar tid å bygge en ny inntekt.

Muligheter

Finn først ut av dine interesser og evner. WAHMer kan finne forretningsmuligheter ved å jobbe for noen andre ved å gjøre sekretæroppgaver og lignende. Vær bare klar over at det er svindlere der ute og at legitime selskaper som leter etter profesjonelle aldri vil be om at du investerer noe på forhånd.

Noen WAHMer klorer seg ut sin egen nisje og begynner en online forretning. Om du er dyktig med håndarbeid, kan du skape en webside hvor du promoterer og selge produktene dine. En blogg er også en god idé. Blogg om din ekspertise og skap en følgerskare. Kombiner det med affiliate eller adsense for å generere inntekt fra bloggen.

Få det til å funke

Med din nye karriere dukker det også opp en ny problemstilling: nemlig balansen mellom hjem og jobb. Det at du er hjemme, betyr ikke at du ikke vil trenge hjelp i huset eller tid vekk fra ungene så du kan jobbe i fred.  Her har du noen tips for å skape denne balansen:

  • Lag en fast timeplan for når du jobber og når du leker med ungene, på ukentlig basis
  • Diskuter oppdeling av husarbeid mellom deg og partneren
  • Gjør ferdig ting kvelden før, som å lage lunsj, forberede frokost og legge frem klær
  • Anskaff en barnevakt en eller to ganger i uka
  • Hold hjemmekontoret adskilt fra resten av huset

Det er store fordeler med å være en WAHM. Planlegg nøye og vær tålmodig. Det vil gjøre hele forskjellen om du får støtte fra familien din.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *