Økologiske vaskemidler til hjemmet

Det blir heldigvis lettere og lettere å velge rene og økologiske vaskemidler når man skal gjøre rent. For oss som er hjemmeværende er det jo ekstra viktig å holde det virkelig rent innendørs, spesielt om vi har små barn som skal krabbe på gulvene, sutte på klærne og ellers boltre seg rundt i det vi kjøper inn i hus.

I dag vil jeg bare raskt dele hvilke økologiske vaskemidler jeg selv foretrekker i mitt eget hjem! La oss begynne på kjøkkenet. Her bruker jeg for tiden Ecover. Jeg har oppvasksåpen med grapefruktlukt, og jeg har også oppvasktabletter derfra. Begge disse finner jeg i helsekostbutikken her i byen.

I tillegg lager jeg meg mine egne sprayflasker. Dette gjør jeg enkelt ved å fylle en tom glassflaske (hyllebærsaftflasken fra Meny, pluss en sprayflasketopp fra mammas gamle Jif-flasker!) med en teskje bakepulver, vann og 10-15 dråper med eteriske oljer etter smak og behag. Sitron er utmerket til kjøkkenet, og jeg liker godt lavendel i stua. I en annen flaske har jeg klart en blanding med 50/50 vann og hvit eddik. Denne bruker jeg til å desinfisere toalettskåla, og jeg bruker den til å få blanke speil- og glassoverflater.

Til gulvvasken bruker jeg helt enkelt grønnsåpe. Ingen hokus pokus der!

Og til klesvasken kan jeg absolutt anbefale Sonett vaskemiddel med lavendelduft – den vasker fint og rent, samtidig som den gir klesvasken en behagelig duft etterpå. Også denne kjøper jeg på helsekosten.

Dette er faktisk alle rengjøringsmidlene du trenger. Om du vil myke opp klesvasken litt, kan du tilsette litt eddik som skyllevann – lukten blir fort borte, og du har igjen litt ekstra myke klær.

Kos deg med ditt rene hjem!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *