Lag julekortene selv og skap julestemning

-gjesteinnlegg-

Nå nærmer tiden for juleforberedelser med familien seg, som for eksempel å lage og skrive julekort. Og når skal man egentlig sende julekortene, brevene og gavene?

Tidlig?

Mange synes kanskje det er tidlig å planlegge julen i november. Men hvorfor ikke gjøre ferdig noen av de tingene som likevel må gjøres, litt på forhånd? Det er alltid noe som kan forberedes i god tid slik at man i desember får mer tid til å slappe av og nyte rolige førjulsdager sammen med familien. Ellers er sannsynligheten stor for at det kanskje blir noen stressfylte dager og en hektisk innspurt før man endelig på julaften kan puste ut, nyte stemningen og all den gode maten, og virkelig oppleve denne tiden slik den er ment å være.

Julekort

Lag julekortene dine selv, inviter gjerne med familie eller venner. Skap den gode julestemningen – hent frem papir, saks, lim og glitter, spill julemusikk og drikk en rykende varm kopp med gløgg! Som man synger med den stemmen man har, lager man kort med den kreativiteten man har. Tenk så koselig å motta et helt personlig julekort, med all den omtanken og skapergleden som ligger bak. Det er noe av dette som gjør julen spesiell, man viser ekstra omtanke og gir litt av sin egen tid.

Har du ikke tid?

Men, det er jo ikke alltid man har tid til å arrangere juleverksted. Dagene og ukene går fort og før du vet ordet er advent her som, ja nettopp, ”julaften på kjerringa”.  Da er det godt å vite at det finnes alternativer til de tradisjonelle julekortene. Hva med ”juletelefon” , ”jule-sms”, eller en snartur innom noen du kjenner en sen desemberkveld? Det er lenge siden man bare ”stakk innom” noen nå, men hvorfor ikke gjøre det til en hyggelig førjulstradisjon? Hva med førjulskaffe med vennegjengen en tidlig lørdagsmorgen før julerushet på handlesentertet setter. Mulighetene er der, det gjelder bare å oppdage dem imellom kaoset av julepapir og pepperkakeformer.

Tips! Frist for juleposten

For at du skal være sikker på at dine julebrev, kort og pakker når frem dit de skal før jul, oppfordrer Posten deg til å være ute i god tid, og sende alt av gårde innen 16. desember. Alt må merkes klart og tydelig med navn og adresse, og porto må være i henhold til satsene. A-post og B-post har vanlig fremsendingstid, men det er lurt å sende både brev og pakker innen fristen likevel, for å være på den sikre siden.
A-post: Innen 1-2 dager i Norge, 2-4 dager i Europa og innen 10 dager til resten av verden.

B-post: 3-5 dager i Norge, minst 4 dager i Europa og minst 10 dager til resten av verden.

Vi ønsker alle en fin førjulstid med mye kos og hyggelige aktiviteter!

Om forfatteren

Skrevet av www.milio.no

Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

Photo by dumbledadLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *