Hvordan du organiserer hjemmekontoret

Noen av oss jobber helt fint i det totale kaos og finner til og med inspirasjon og arbeidsglede i rotet. Er du en av dem, kan du klikke deg videre med en gang. Men er du sånn som meg? Da trenger du litt orden og tomme overflater for å kunne puste. Dette innlegget er for deg!

Som du sikkert allerede vet: Rutiner er nøkkelen til å ha et ryddig hjem. Om du fikser kjøkkenet før du legger deg, vet du at du står opp til en OK frokost og en kaffekopp du kan nyte med god samvittighet. Dagen går mye enklere om du ikke må måke deg en plass på kjøkkenbenken først, på samme måte som du sover bedre i en seng som ikke er full av nyvaskede håndklær.

Men hva med hjemmekontoret? Gir du det like mye oppmerksomhet? Det er jo her du trenger å ha hodet skrudd på rett vei når du betaler regninger, skriver bedriftsplaner, designer menyer eller hva du nå enn bruker det til. Det er et viktig sted i hjemmet ditt. Det er selve kontrollsenteret for mangt og meget som foregår.

Hva om du tar deg en halvtime for å optimalisere det litt? Du kan begynne med overflaten – selve skrivebordet. Ta vekk alt, og vask over med en fuktig klut sånn at støv og eventuelle flekker blir borte. Så rydder du vekk det du ikke trenger å ha fremme – for de fleste av oss holder det med en planlegger, en penn og en notatbok. Resten, som inspirerende eller nyttige bøker, kan du sette sammen så det ser ryddig og riktig ut.

Er du usikker på hva du trenger? Da kan du legge alt i en eller to bokser ved siden av pulten, og jobbe som vanlig. Trenger du noe, tar du det frem og finner et passende sted til det. Etter en uke eller to, kan du sannsynligvis bare sette bort boksene med resterende innhold.

Når overflaten er strøken, kan du gå i dybden og gi deg i kast med eventuelle skap og skuffer. Der samler det seg ofte totalt unyttige ting som bare er i veien når du skal arkivere nye ting. Gå gjennom én og én skuff eller hylle, og kast det du ikke lenger trenger. Men pass på at viktige dokumenter blir makulert eller brent, sånn at du ikke sprer informasjon utover hele nabolaget dersom søppelposen med papir skulle finne på å revne når søppelbilen kommer for å hente avfallet ditt. De papirene du fortsatt trenger, kan du sette inn i en perm.

Etter at alt er ryddet og organisert, kan du fylle på med inspirerende og estetiske ting som løfter hjemmekontoret opp et hakk med tanke på trivsel. Om du, som meg, har et hjemmekontor i en krok i stua, blir dette viktig å skape en helhet i stilen sånn at alle elementer styrker hverandre. Om du er usikker på hvordan du bør style det, kan du forsøke å ta et bilde av rommet. Ofte blir det lettere å se hva som mangler eller hva som står feil da.

Grønne planter eller en liten orkidé er alltid en vinner, litt avhengig av hvor mye dagslys du har fra vinduene på hjemmekontoret ditt. Er det virkelig mørkt der, kan du kanskje kjøpe en plastplante eller henge opp et bilde av noe grønt isteden, for å kompensere litt. Ellers kan du sette frem bilder av barna, små tegninger de har gitt deg eller andre koselige ting som gir deg en god følelse!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *