Bli kvitt bananfluene enkelt og greit

Det er den tiden på året igjen. Så fort du tenker på å ta med deg litt frukt hjem fra butikken, så bør du også ha en plan for å bli kvitt bananfluene med det samme. Spesielt om du har barn. For du vet den epleskrotten som blir bortglemt bakerst innerst i en hylle på barnerommet et sted? Den ja? Der har du ofte synderen.

Rydd i maten

Det første du trenger å gjøre for å bli kvitt bananfluene, er å fjerne alt som kan minne om matrester (og let ekstra godt på barnerommene). All søppel som har hatt mat på seg skal ut. Det samme gjelder matavfallet. Frukt som ikke skal kastes, legger du i kjøleskapet. Da kutter du nemlig næringstilgangen til bananfluene.

Sjekk søppelboksene

Deretter sjekker du godt på innsiden av søppelboksene. Har de stått mørkt og vært fuktige, så kan bananfluene ha lagt egg der. Om dette er tilfelle, så tar du boksene med deg ut og rengjør dem nøye med salmiakk.

Vask kjøkkenvasken

Bananfluer er også veldig glade i avløpene på kjøkkenet. Sørg for at kjøkkenvasken er skinnende ren, og la varmtvannet renne en stund for å skylle vekk det som måtte ligge litt nedover i rørene. Kjør gjerne en runde med natron og eddik også. Da kan du være helt sikker på at det ikke ligger noen egg nedi rørene.

Ha gode rutiner om kvelden

Kjøkkenrutiner er gull. Hver eneste kveld før du legger deg, bør du gå over kjøkkenbenken og ovnen med såpe og vann. Pass på å få å få vekk alt som kan være godsaker for bananfluene. Skyll også kluten godt, før du henger den til tørk.

Eteriske oljer skremmer fluer

Eteriske oljer kan også være lurt å bruke. Insekter generelt ser ut til å ha en sterk motvilje mot for eksempel sitrongress, så dette kan være en fin olje å ha stående. Drypper du et par dråper med eterisk olje i kjøkkenvasken, så skremmer du antagelig bananfluene fra å slå seg ned der. Du selv vil våkne til et rent og velduftende kjøkken neste morgen. Det er jo heller ikke til å kimse av!

Sjekk plantene

Gå også over alle husplanter og blomsterbuketter du har – om det er mørkt og vått, liker ofte bananfluene seg der også. Finner du et sånt yndlingssted, så må du kvitte deg med det i alle fall frem til bananfluene er under kontroll.

Death by støvsuger

Om du har veldig mange bananfluer, kan du prøve å fjerne dem manuelt. Har du en ministøvsuger, kan du suge dem opp i fri flukt. Så setter du støvsugeren på trappa i tilfelle noen av dem slipper fri fra sitt fangenskap (det funker også med en stor støvsuger, men den er litt mer uhåndterlig).

Fortsett med det gode arbeidet!

Når du først har klart å bli kvitt bananfluene, fortsetter du med dette regimet hele sommerhalvåret. Kanskje du har sett dem for siste gang!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *