Inntekt fra eBay?

Inneholder annonselinker.

Ja, det er faktisk mulig å tjene litt penger på eBay, og det kan være en fin kilde til akkurat den lille inntekten du trenger å generere for å få det til å gå rundt i Heimen AS. Som hjemmemamma kan du jo faktisk jobbe akkurat når det passer deg og familien din, du behøver ikke forlate huset annet enn muligens for å hente eller sende en pakke på posthuset, og du får også muligheten til å bli kvitt noe av det som bare tar opp plass i dine egne skap samtidig. Her får du fem gode råd til hvordan du kan få eBay til å funke for deg!

1. Kjøp opp smarte ting

eBay formelig renner over av forskjellige saker og ting, og det lønner seg å være lur når du velger deg ut hva du skal kjøpe. Hverdagsproduktene kan virke som en god idé der og da, men det kan godt være at det er andre ting som vil fenge kjøperen din senere. De beste kjøpene er det som er unikt, spesielt og på tilbud, sier Marsha Collier, forfatteren av eBay for Dummies. Se derfor etter gode tilbud, men ha også følerne ute for det som vil gjøre at kjøperen velger nettopp deg fremfor alle andre. På denne måten slipper du også unna konkurransen, og du kan selv bestemme hvilken pris du skal ta.

Bor du et sted hvor du har noe som er lokalt og spesielt, kan du også benytte deg av dette. Hvem har vel ikke flira litt av amerikanernes hang for norsk tradisjon? Til og med når det gjelder bæretøy som meitai, har «scandi» fått et godt rykte på seg for å være gode. Eller hva med den obligatoriske elgen? Turister stjeler jo faktisk skiltene våre!

2. Hold kostnadene så lave som mulig

Faktisk bør du starte ut med å selge ting du allerede har i dine egne skap, sånn at du ikke vil gjøre noen innhugg i lommeboka når du begynner. Du vil kanskje bli overrasket over hvor mye rart og fullt brukelig du har, som du ikke har bruk for eller liker spesielt godt selv, og i disse gjenbrukstider kan du kanskje gjøre en litt ekstra god gjerning ved å la tingene dine bli noen andre til glede og nytte.

Du bør selvsagt også lete etter de riktig gode tilbudene, slik at du kan selge med så stor fortjeneste som mulig uten å overprise varene hinsides all fornuft. Pass også på at du regner frakt og eventuelle tollgebyr inn i regnestykket, ellers kan det være du brenner deg litt.

3. Skriv en god tittel

Som over alt på internet, er det tittelen som vil fange oppmerksomheten til leseren først. Et vanlig feilgrep er å prøve å selge allerede i tittellinjen, skal vi tro Jim Griffith, forfatteren av The Official eBay Bible. Dropp alle beskrivelser, vent til produktpresentasjonen før du bruker beskrivelser som «sjelden», «nydelig» og så videre, og skriv bare rene fakta i tittelen. Dette hjelper søkemotorene med å lede søkeren direkte til deg, noe som igjen vil øke sjansene for at du selger.

4. Pass på ryktet ditt

Det beste du kan gjøre, er å sørge for at ryktet ditt er så plettfritt som overhodet mulig, og at du får positive feedback på salgene dine. Dette er nemlig det som bygger tilliten, og som også kan være det vanskeligste å gjøre i en startfase. Det er nemlig sånn at desto færre feedbacks du har, desto mindre stoler folk på deg – og hvis feedbacken er negativ, har du et skikkelig problem. Vær presis, hold det du lover og oppfør deg fint! Tillit er nemlig alt når det er snakk om penger.

Den gode nyheten er at du kan bygge ryktet ditt selv uten å selge noe. Du får nemlig rykte bare ved å kjøpe ting. For å komme i gang kan du godt kjøpe litt småtteri her og der, om ikke annet så bare for å fortelle potensielle kjøpere at du er tillitsverdig og seriøs.

Sørg også for at det er mulig å betale deg med PayPal. Dette innebærer nemlig en ekstra sikkerhet for kunden din, siden ingen utveksling av sensitiv informasjon finner sted og siden de også gir en beskyttelse i seg selv hvis noe skulle gå galt.

5. Sørg for å bli sett

Uten lesere, intet salg. Det sier seg selv. Så det beste du kan gjøre, er å markedsføre deg først som sist. Desto fler som byr på gjenstanden din, desto mer vil du selge den for, så det kan være det lønner seg å sette den som «featured». Dette betyr riktignok en utgift på ca 20 dollar, men dette kan bety at du selger for desto mer. Dessuten tillater eBay at du linker internt til dine andre auksjoner, slik at også de får nyte godt av denne ene som er featured.

En annen god måte å markedsføre på når du får jobbet deg litt opp, er å sette opp din egen eBay-butikk. Her kan du nemlig konfigurere selve utseendet, slik at du vil skille deg litt ut fra mengden.

Du kan også selge videre på steder som Finn og QXL.

Kilde:

AOL Money & Finance> Top Five Ways to Make Money on eBay