Slik kan du tjene litt penger på bloggen din

Noen få kroner her og noen få øre der – det er vel få som kjenner betydningen av dette slik hjemmemammaer gjør, der de lever uten egen inntekt og kanskje samtidig er den som styrer husholdningsøkonomien. Alle monner drar jo som kjent, og det gjelder å ta med seg det man kan når man skal være flink økonomisk. En av disse små tingene du kan gjøre, er å utnytte potensialet i bloggen din, hvis du har en. Det er flere måter du kan gjøre det på, blant annet ved hjelp av AdSense som jeg skrev om tidligere, men det er også mulig å tjene litt på hva man kaller affiliate. I denne artikkelen skal jeg forklare deg det mest grunnleggende du trenger å vite for å implementere dette på din egen blogg.

Affiliateannonser

Du har antagelig sett dem mange ganger uten å være klar over det. Affiliateannonser finnes overalt hvor du surfer på internet, og på Hjemmemamma.coms forside ser du noen av dem både på høyre og venstre side av teksten. På venstre side pr dags dato ser du blant annet en annonse for en DVD som kan gjøre deg slankere ved hjelp av hypnoterapi, og på høyre side ser du et for eksempel et banner som reklamerer for Mooncup. Begge disse er såkalte affiliateannonser.

Jeg får ikke betalt for å ha disse på siden min, slik mange kanskje tror. Det som dog skjer er at om en av mine lesere klikker på en av dem og bestemmer seg for å kjøpe noe der inne, så vil jeg få en viss prosent av salgssummen siden det var jeg som førte kunden til butikken. Og når den summen jeg har tjent når en viss størrelse, utbetales den til kontoen min. Enkelt og greit. Hva denne prosenten og summen er, avhenger litt av hvilket program det er snakk om.

Forskjellige program

Og det er mange sånne program. De fleste store nettbutikkene har gått sammen i et større nettverk. Du finner dem blant annet i nettverk som AdTraction, TradeDoubler og Tradetracker, og fordelen med dette er at du ikke behøver å vente så lenge på at summen din skal bli stor nok til å gå til utbetaling – du kan jo annonsere for flere nettbutikker samtidig, slik at summen fra alle blir lagt sammen. Da går det jo fortere.

Men det er også en del små nettbutikker som har valgt å gå solo i den forstand at de lager sitt eget affiliateprogram. Fordelen med disse er at du kanskje ikke har sett annonsene så innmari ofte før, hvilket er en kjempefordel når det gjelder hvilke annonser leseren klikker på. Det er nemlig noe som heter annonseblindhet, og en annonse som er vist noen millioner ganger før har ikke den samme gjennomslagskraften som en annonse leseren kanskje ser for første gang. Dessuten er det også en større sjanse for at du vil kunne klare å skreddersy et tilbud for leseren din hvis du går litt utenom mainstream og leter etter noe som kanskje interesserer ditt publikum mer enn hva de store affiliatenettverkene kan tilby.

Affiliatelinker

For du behøver nemlig ikke bare å kjøre bannerannonser. Faktisk viser det seg igjen og igjen at det kanskje er lurere å promotere disse sidene med helt vanlige tekstlinker, igjen på grunn av tidligere nevnte annonseblindhet. Og da åpner det seg en ny verden for deg. La oss si at du brenner for bæring av barn eller tøybleier. Da kan du skrive om det i bloggen din, og samtidig anbefale produktene som du igjen linker rett til butikken – og dersom du gjennom din engasjerte tekst overbeviste leseren om at han eller hun bør kjøpe seg bæretøy eller begynne å bruke tøybleier, så vil du faktisk ha spredd ditt gode budskap ut i verden og inspirert et annet menneske, samtidig som du tjente noen kroner på noe du likevel antagelig ville skrevet om.

Hvor mye mer genialt kan det bli enn det? 😉Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *