Slik får du et organisert og ryddig hjem

Når du først flytter inn i huset ditt, virker det som om du har uendelig mye plass. Men så går årene, og plutselig innser du at du har blitt et rotehode. Hva skal du egentlig gjøre med alt du har samlet opp gjennom tiden? Kanskje det er på tide å luke ut alle unødvendige ting og få organisert hjemmet ditt igjen!

Det å organisere et hjem, er en prosess du må ta steg for steg. Det tar mer enn en dag og kanskje til og med mer enn en uke å få alt ned på et nivå du kan håndtere, men så snart du har kommet dit blir det lettere å holde det ryddig. Om du har familie, så må du be om deres hjelp. De kan kanskje også lære et og annet om å kontrollere rotet i livene sine.

1. Begynn med områder som har mye trafikk. Stua og kjøkkenet er vanligvis de to mest brukte rommene i huset. Alt slippes ned på en benk eller i sofaen, så konsentrer deg om å få alt i orden her inne før du beveger deg videre til et annet rom.

2. Bruk oppbevaringsbokser. Du finner mange bokser som nå er like vakre som de er praktiske, så istedenfor å kjøpe noen som havner i garasjen, kan du nå finne noen som matcher interiøret i hvert rom og integrere dem slik at ingen vil oppdage at de faktisk brukes til oppbevaring.

3. Del opp ting i kategorier. Du kan bruke en søplesekker til denne biten. Alt du plukker opp kan sorteres i en av disse haugene:  BEHOLD, KAST, GI BORT og OMPLASSER. Det som skal forbli i rommet, skal beholdes. Ting du ikke trenger eller som er ødelagte, skal kastes.  Klær eller møbler som fortsatt er fine, kan doneres vekk til Frelsessarmeen eller loppemarked. Alt som definitivt hører hjemme i et annet rom, omplasseres når du kommer til det rommet.

4. Fjern alt fra skuffer og skap. Dette er en tidkrevende prosess, men det er lettere å begynne med tomme rom og fylle det isteden for å dytte ting rundt. Om du legger ting på benken, så kan andre hjelpe til med å sortere dem på en eller annen måte.

5. Bruk all den plassen du har tilgjengelig. På kjøkkenet kan for eksempel utstyr eller ekstra beholder lagres på toppen av skapet, om de da ikke rekker helt opp til taket. Dette er ekstra lagringspass uten å bruke en hel oppbevaringsboks. Bruk også toppen av kjøleskapet for frokostblandinger og så videre, og på soverommet kan du lagre sko og vinterklær i en skuff som du skyver under sengen.

6. Merk oppbevaringsboksene. Bruk tape og tusj for å identifisere innholdet i boksen. Unngå å skrive på selve oppbevaringsboksen, slik at du lett kan bruke den om igjen til noe annet. Det å merke den gjør det også lettere om du bestemmer deg for å gi bort eller selge noe, og du slipper å åpne hver eneste boks for å lete etter akkurat den ene tingen du trenger.

Det tar tid å organisere hele huset. Men så fort det er gjort, behøver du bare å legge ting tilbake der det hører hjemme og så er alt ryddig og oversiktelig igjen!

Trenger du mer inspirasjon, kan du gå til forumet Inspirasjon Online! 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *