Trollmannens hatt

Dette er en lek som blir så morsom som dere gjør den til selv!

Det du trenger, er en hatt, en tryllestav og muligens en CD-spiller med litt musikk i. Prinsippet er veldig enkelt. En trollmann står der og tryller om barna til forskjellige dyr – og så må ungene hoppe som kaniner, åle seg som ormer, eller gå på alle fire som en bjørn, alt ettersom hva trollmannen har lyst til!

Om dere er to, kan dere bytte på. Om dere er fler, så må trollmannen trylle om et av de andre barna til trollmann slik at alle etterhvert får prøve.

Det er forskjellige måter dere kan bryte magien på, og den må dere bestemme og være enige om på forhånd. Den ene er at dere bruker en CD-spiller og spiller musikk når magien virker, og at trollmannen skrur den av når magien er «brukt opp». En annen metode er at trollmannen opphever den ved å knipse i fingrene eller å vifte med tryllestaven – men det kan kanskje være vanskelig å oppfatte akkurat det om man er opptatt med å være en stor og farlig tiger akkurat da!

Denne leken er spesielt nyttig dersom ungen trenger å øve på å lytte og ta i mot beskjeder, eller om det er behov for grovmotorisk trening – for man kan jo bake inn nettopp den øvelsen det er behov for når man er så heldig å være trollmann! I tillegg kan den være god å ty til om du ønsker å styrke et forsiktig barns selvbilde (det gjør underverker å være stor og sterk og magisk, nemlig, om enn bare for en liten stund!), eller om du trenger å trylle om en liten bråkebøtte til en bitteliten mus sånn rett før sengetid en gang…Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *