Kort til forskjellige anledninger

Med barn i hus blir det gjerne noen kvadratmeter med tegninger, malerier og andre kunstverk. Hva med å gjøre mer ut av dem enn å bare legge dem i en skuff og glemme dem bort?

Kort kan brukes til så mangt. Gavekort, feriekort, julekort og bursdagskort er jo bare noen av bruksområdene, og dere kommer helt sikkert på flere ting dere kan bruke dem til også.

Grunnoppskriften er som følger:

Dere trenger et kunstverk, litt papp, en saks og litt lim.

Pappen klippes til den størrelsen dere vil at kortet skal ha. Bestem dere for om det skal være dobbelt eller enkelt, og klipp i vei.

Så velger dere ut en liten del av kunstverket, og klipper ut denne. Husk at den må være mindre enn kortet, for den skal limes på som dekorasjon. Pass på å ha lim godt ut i alle kanter og hjørner, sånn at den ikke fliser seg. Ha heller ikke for mye lim på, for da vil fuktigheten gjøre at pappen bøyer seg.

Legg kortet på et trygt sted mens limet tørker, og vips – dere har et hjemmelaget kort!

Og hvis dere har lyst til å variere mellom forskjellige teknikker, kan dere jo kanskje prøve fingermaling, såpeboblemaling eller pressede blomster?

En annen variant er å tegne/skrive med lim først, og strø glitter over hele pappen etterpå. Rist over et blankt ark, så har glitteret klistra seg fast i limtegningen og gitt en fin effekt. Sånn kan dere jo for eksempel skrive “Gratulerer!”, hvis det er et bursdagskort?Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *