Vindusmaling

Om du eller ungene (eller alle sammen, for den saks skyld) begynner å bli litt lei av den samme, trøtte malinga, finnes det forskjellige måter å variere aktiviteten på. En av dem er rett og slett å bytte ut arket med et vindu! Morsomt og spennende (og kanskje litt “forbudt”?), og vakkert blir det også når sola skinner gjennom.

Hvis dere vil male vinduet, er det to veier å gå.

Dere kan male med vanlige vannfarger. Det er litt sølete å vaske av igjen når dere blir lei (eller mamma trenger å vaske vinduer), men det går lett av igjen. Da tar dere bare vanlige pensler og maler som vanlig – bare at det er på vinduet isteden for ark. Men pass på at penselen ikke er for våt, for da renner det.

En annen måte å male vinduet på, er å kjøpe spesiell glassmaling. Da er fremgangsmåten litt mer omfattende, men den er kjempespennende den også. Først tegner dere en helt vanlig tegning på et helt vanlig ark. Deretter legger dere et overheadark over tegningen, og trekker opp konturene med en spesiell vindusmaling som fåes kjøpt på formings- og hobbybutikker. Dette trenger ungene kanskje litt hjelp til, men å fylle inn “tomrommene” med vindusmalingfarge går kanskje litt lettere. Bare pass på at alle små biter henger sammen og at det ikke er store hull noe sted – for dette overheadarket skal nå få ligge å tørke litt. Og når det har tørket, kan dere løfte hele tegningen fra arket og klistre den på vinduet isteden. Kjempemorsomt! Når mamma blir lei, kan den enkelt og greit lirkes av og klistres på et ark igjen, til senere bruk eller for å beholde som et lite minne.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *