10 minutter til et vakrere deg

Har du noengang opplevd å se deg selv i speilet og tenke «hva skjedde??» etter at du ble mamma? I så fall er du ikke alene. Det første som prioriteres bort er jo gjerne egenpleie og skjønnhet, og før du vet ordet av det, er du selve personifiseringen av Forfall. Men det behøver ikke å være sånn. Ved å avse 10 små minutter hver dag, kan du faktisk se riktig så bra ut! Her har du noen forslag til hvordan du kan utnytte disse minuttene best mulig.

1. Ansiktsmaske

Det tar ikke lang tid å smøre på seg en ansiktsmaske, så de sekundene har du råd til å miste nesten uansett hvor dårlig tid du har. Du kan tilogmed multitaske litt med denne, og bruke de ti minuttene den skal sitte på til andre ting som å rydde på badet, for eksempel? Men best av alt er det jo hvis du tar deg tid til en liten pause, slenger beina opp i sofaen og lukker øynene dine litt…

2. Nappe øyenbryn

Øynene er som kjent sjelens speil, og de tar seg definitivt best ut dersom rammen er bra. Bruker du 10 minutter på å nappe dem i fasong, så vil øynene dine se mer våkne ut. Faktisk vil hele ansiktet ditt få et lite løft! Dersom du er usikker på hvordan, kan denne tommelfinger-regelen være grei å gå utifra: Legg en blyant inntil neseboret ditt opp mot øyet. Der spissen er, skal øyebrynet begynne. Deretter vipper du blyanten ut til siden slik at den ligger kant-i-kant med den ytterste øyekroken din. Der finner du punktet hvor det ideelt sett skal slutte, og det høyeste punktet på brynet skal være rett over pupillen når du ser rett frem.

3. Klippe og file negler

Bortsett fra ansiktet ditt, er hendene det som forteller mest om deg og som verden legger best merke til. Derfor er det også viktig at de ser sånn noenlunde velstelte ut. Det er ikke nødvendig med lange, blodrøde negler – men velklipte og filte negler gjør seg veldig bra. Kanskje du rekker å smøre inn hendene med en god håndkrem også?

4. Fotbad

Etter en dag på beina er det lite som gjør så godt som et fotbad! Hent et vaskefat, fyll det med varmt vann, sett det på stuegulvet og sett beina nedi. I mellomtiden kan du se på TV eller lese litt i en bok – eller bare gjøre ingenting. Smør føttene med en god fotkrem etterpå, så har du pleiet dine undersåtter frem til vakrere dager.

5. Saltskrubb

Neste gang du går i dusjen, kan du ta med deg en kopp med havsalt. Om du blander dette med litt såpe eller olje og gnir deg inn, så vil du fjerne døde hudceller og gi hele kroppen din en ny glød!

6. Barber leggene

Kanskje ingen ser det nå som vi går vinteren i møte. Men det gjør du. Hver dag. Og hvis du er vant til å se ned på glatte, myke legger er det bent ut deprimerende å skue ned på en mørk, stikkende skog. Hvis du ikke har tid til en lengre seanse med hårfjerningskrem eller voks, så bør du barbere dem istedenfor. Det vil utgjøre en verden av forskjell.

7. Smør deg godt inn

Fuktighet er og blir et must, og kanskje spesielt om du fortsatt ammer. En god bodylotion eller bodybutter er derfor uunnværelig – og dersom du tar deg litt ekstra god tid til å massere inn godsakene, vil det i tillegg ha en avgiftende effekt på huden din!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *