Mine 10 beste sparetips

REKLAME

Enten du er hjemme med barn, eller forbereder deg på å trappe ned på stillingsprosenten, er det lurt å ta kontroll på økonomien og spare inn der man kan. Altfor ofte bruker vi penger på ting vi ikke trenger. Her er mine 10 beste tips:

 1. Få kontroll på matbudsjettet. Sett opp en måltidsplan og hold deg til den. Handler du en gang i uka, så slipper du mange små kjøreturer (som koster i form av drivstoff), og du slipper å bli utsatt for små fristelser hver gang. Du vet den sjokoladen som ligger i kassa og bare skriker navnet ditt? Den ja. Kjøper du en sånn tre ganger i uka i 50 uker, så er det over 2000 kroner bare der.
 2.  

 3. Følg med på tilbud og kjøp inn kjøtt når det er billig. Fryseren din er gull verdt, og det er en god følelse å plutselig ha mat for en måned lagret ferdig. Mange butikker har en egen hylle for mat som er i ferd med å gå ut på dato. Se etter oksestek og andre dyre ting der før du kjøper.
 4.  

 5. Gå gjennom alle de faste utgiftene dine. Ta deg noen mailrunder og be om nye tilbud på strøm, forsikring og lån. Det kan være mye å spare på å følge med her.
 6.  

 7. Refinansier lånene dine. Har du mange smålån, kan dette være dyrere enn å ha et stort og billigere et. Sambla kan hjelpe deg med å finne de beste bankene for deg.
 8.  

 9. Gjenbruk og oppsirkuler det du kan. Genseren som krympa kan bli en helt OK vest om du klipper av armene. Armene kan bli leggvarmere for en av ungene dine isteden. Det er bare mangel på kreativitet som setter grenser her!
 10.  

 11. Invester i en sykkel. Nå som du slipper å handle mat hver dag, kan du bruke sykkel istedenfor bil til de andre småtingene. Det er betraktelig billigere å forbrenne sitt eget fett enn å forbrenne olje!
 12.  

 13. Be om hjemmekontor en eller to dager i uka om du har muligheten til det. Du sparer ikke bare bensin, men antagelig sparer du også ganske mye på å ikke gå i kantina og la deg friste der.
 14.  

 15. Planlegg en stor grønnsakshage, om du har muligheten. Du vet alt det billige kjøttet du nå har i fryseren? Vel, nå har du poteter og surkål også!
 16.  

 17. Lag ting selv. Såpe, deodorant og tannkrem kan enkelt lages hjemme, mye billigere og mye mer naturlig enn det du får i butikken. Pluss at du slipper den turen i butikken bare for å kjøpe mer såpe når du har glemt det.
 18.  

 19. Samarbeid med andre. Om du ikke har verdens største grønnsakshage med plass til poteter, kan det godt hende at en squashplante vil gi deg en god avling. Kanskje du kan bytte med noen andre som har andre ting?

 
Alle disse tingene til sammen kan utgjøre veldig store summer for deg i måneden. Skriv det ned fra måned til måned hvor mye du har spart, så ser du fremdriften i det. Kanskje du blir enda mer motivert til å prøve enda flere ting etter hvert!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *