Målene som brenner deg ut

Godt nyttår, kjære leser! 🙂

Foran oss ligger en januar som er gnistrende frisk og fin, og det er bare å nyte det nye i alt som finnes. Her jeg bor faller snøen i endeløse mengder, og gjør verden til et helt nytt sted. Bare sånn for å understreke hele den greia med blanke ark og fargestifter til! Naturen er fin sånn noen ganger.

Men du?

Vær så snill og ikke sett deg for mange mål og nyttårsforsetter. Noen kan du ha – hvis de er bra for deg. Andre kan du godt slippe tak i med en gang. Du vet sikkert hvem jeg mener. Det er de målene som får deg til å løpe rundt som en hodeløs høne for å rekke alt mulig og gjøre heimen din perfekt samtidig som at du lager alle måltider fra bunnen av og helst redder regnskogen i samme slengen. Samtidig som du også går på en blodsukkerkræsj fordi du spiste altfor mye sukker i jula, og så bråstoppet du 1. januar.

Bare pust. Senk skuldrene. Slapp av. Du blir ikke perfekt i år heller, det skal jeg garantere deg. Men du kan bli hakket lykkeligere og mer avslappet enn du var i fjor, om du bare ikke setter deg skyhøye mål allerede nå.

Om du har en lang liste, som jeg pleide å ha, kan du ta den frem nå. Og se på den. Punkt for punkt. Gjør dette målet deg til en lykkeligere, mer avslappet og harmonisk hjemmemamma? Nei? OK, da kan du droppe det med en gang.  Er det et litt mer tvilstilfelle, som i at det å gå ned 10 kg på sikt vil gjøre deg mer avslappet, men ikke med en gang? Da kan du vurdere om du skal ha ett eller to sånne mål, maks, og sørge for å ta vare på deg selv mens du gjennomfører det. Kanskje du ikke skal gå over til å drikke bare vann med en gang, etter å ha tømt i deg bøttevis med julebrus og cola. Kanskje du skal la deg selv lande litt mykt isteden, og heller bruke resten av vinteren på å sakte gå ned i mengde og gradvis over til sunn juice og mineralvann?

Sett deg små gjennomførbare mål istedenfor de massivt store. Ta det måned for måned, eller uke for uke om du trenger en roligere progresjon. Da brenner du deg ikke ut før vi skriver februar, i alle fall.

Lykke til! 🙂

 Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *