Lag barnematen selv!

Du kan spare ganske mye på å lage mat selv fremfor å fylle kjøleskapet med ferdigmiddag på glass. Her har du en oppskrift fra Matprat.no for å hjelpe deg i gang!

Du trenger:

  • 2 ss kjøttdeig
  • 1 stk. potet
  • ½ stk. gulrot
  • 1 dl kraft fra koking
  • 1 ts olje

Sånn gjør du det:

1. Potet og gulrot, skrelles deles og kokes i litt vann i 10 minutter. Tilsett deretter kjøttdeig og la dette koke sammen til poteter og grønnsaker er møre.

2. Mos enten med gaffel, hurtigmikser, food processor eller stavmikser til passe konsistens. Finmost for de minste barna. Etterhvert kan det være grovere.

3. Når du skal servere spedbarnsmat for første gang, er en teskje nok. På den måten blir barnet kjent med smak og konsistens på den nye maten. Etterhvert vil fast føde ta større plass i kostholdet.

Husk at spedbarnsmat har kun kort holdbarhet, kun 2 dager i kjøleskap.

PSST:

Lag gjerne større porsjon og frys i små porsjoner. Til å begynne med er isterningsbokser praktiske til innfrysning av spedbarnsmat. Hvis du lager en stor porsjon, må den avkjøles og puttes i fryseren raskt, gjerne før maten er kald.

I stedet for kjøttdeig kan du bruke karbonadedeig/medisterdeig eller annet mørt kjøtt. Andre grønnsaker som passer til spedbarnsmat er brokkoli, kålrot, blomkål m.mLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *