Lær deg førstehjelp!

Ingen av oss liker å tenke på det. De fleste velger å tenke at dette aldri skjer oss, og at våre unger for alltid vil være trygge, friske og svært levende. Men noen ganger går det galt allikevel, og utfallet avgjøres ofte om det finnes mennesker som kan utføre livreddende førstehjelp tilstede eller ei. Dette er en veldig, veldig viktig kompetanse å ha med seg om du har barn, og det som dermed kan redde deres liv om de en dag skulle være så uheldige at de trenger det.

Vår livreddende kompetanse er dessverre ikke mye å skryte av, skal vi tro Dagbladet i dag. Hele 7 av 10 har ikke kunnskap om førstehjelp for barn, og dette vil dermed si at bare tre av ti foreldre vil vite nok til å kunne iverksette tiltak på stående fot dersom ulykken først skulle ramme dem.

Når gikk du sist gjennom prosedyrene i hodet ditt? Er førstehjelp noe du egentlig bare forbinder med Baywatch, eller har du satt deg inn i hva du virkelig trenger å gjøre dersom ungen din setter noe i halsen, henger fast i hetta, faller ned fra treet eller havner under vann litt for lenge?

Når fikk du sist anledning til å virkelig trene på hva du fysisk skal gjøre?

Det er nemlig sånn for de fleste at de husker best det de faktisk har gjort og utført med egne hender, så et førstehjelpskurs vil være en svært god idé. Om du får prøve ut kunnskapen på en dukke, så vil sjansen for at kroppen din går på autopilot og bare gjør akkurat det riktige øke betraktelig, uten at du behøver å bruke verdifull tid på å tenke ut hva du skal gjøre.

Hva med å gå sammen med andre foreldre og ta et ordentlig kurs fra tid til annen? Kanskje dette er noe helsestasjonen eller skolen kan være behjelpelig med også?

Jeg skal ikke driste meg til å gi deg et lynkurs i førstehjelp her, for jeg er ikke førstehjelpsinstruktør og det er en stund siden jeg hadde mitt siste oppfriskingskurs også. Men det jeg derimot skal gjøre, er å gi deg linker til noen som kan masse om dette, og som derfor kan lære deg det du trenger å vite.

Kanskje du blir den som kan redde et barn neste gang.

Man vet aldri.

Foreldrekompetanse> Førstehjelpskurs

Norsk Luftambulanse> Førstehjelp for deg som har omsorg for barn

Røde Kors> Førstehjelp på barn

Redd Liv Førstehjelp



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *