Den gjennomsnittlige hjemmemammaen jobber 96.4 timer i uka

Noen gang lurt på hvorfor du er så sliten?

Da er det mulig Salary.com har svaret på nettopp det. De har nemlig undersøkt hvordan det egentlig ligger an med de amerikanske hjemmemammaene, og funnet ut at disse jobber ikke mindre enn 94.4 timer i uka! Sammenlignet med en normal arbeidsuke på 40 timer, vil dette dermed si at over halvparten av den tiden man bruker på hjemmemammajobben faktisk er som overtid å regne etter normale termer.

Bare tenk over det.

Denne jobben består av en rekke forskjellige arbeidsoppgaver, og Salary.com har også sett nærmere på akkurat hva som blir gjort i løpet av arbeidsuka, og hvor mye tid gjennomsnittshjemmemammaen bruker på hver av oppgavene.

Her har du listen:

Vaskemaskinoperatør: 7.2 timer

Vaktmester: 7.1 timer

Sjåfør: 7.3 timer

Hushjelp: 16.5 timer

Datamaskinoperatør: 9.2 timer

Kokk: 13.1 timer

Førskolelærer: 14.7 timer

Organisator: 8.6 timer

Psykolog: 7.2 timer

Adm. dir: 5.5 timer

Overtid: 56.5 timer

Lønn etter amerikanske forhold: 122 732 dollar, eller 797 758 kroner

Var det noen som sa «bare gå hjemme med ungene hele dagen»?8 kommentarer

 • landsbyjenta

  Hmm… Tror ikke jeg bruker så mye tid på eks husarbeid og endel andre ting, men det er vel fordi jeg er litt slappere enn mange andre husmødre, he he!
  Men det er ofte mer slitsomt å gå hjemme enn å jobbe, samtidig som det gir en enorm glede å få være hjemme med barna også da!

  Jeg skal snart begynne å jobbe (60 %), og gleder meg t il dette. Jeg er heldig som har mannen hjemme med ungen mens jeg jobber. Digg! Han skal ha pappapermisjon og litt fri siden han jobber helger også:)
  .-= landsbyjenta´s last blog ..NOEN GANGER ER MAN BARE SÅ UTROLIG TRØTT..! =-.

 • Nienna

  Jeg føler mange ganger at dette er jobben man liksom aldri går hjem fra, jeg. I en utejobb får man den naturlige kontrasten mellom jobb og hjemme, og arbeidstid og arbeidsslutt, men som hjemmemamma er man på døgnvakt uka rundt. Og jeg tror du har helt rett nr du sier at det er mer slitsomt å gå hjemme enn å jobbe, jeg opplever det i alle fall sånn. På jobb hadde jeg avløsning, lovfestede pauser, vikar hvis jeg ble syk og ikke minst ferier og fridager innimellom. Det har jeg jo ikke nå.

  Men at det er verdt det, og at dette gir meg mer enn noen 9-5-jobb noengang har gjort, det er jeg ikke et sekund i tvil om! 🙂

 • Tara

  Ja, å være hjemmemamma er nok jobben man aldri går hjem fra, med fulltidsarbeide hele tiden. Men som utearbeidene mamma, enn så lenge, så har jeg jo jobben på jobb, og deretter hjemmemammajobben etterpå… for husarbeidet gjør seg ikke selv (bortsett fra litt, siden mannen er hjemme) Nå er ikke jeg sjåfør for mini så mye da, men den tid kommer. Og det skjer jo somregel etter skoletid da, til trening, venner, dill og dall. Og det, ja det er etter arbeidstid for den utearbeidende. Sånnsett er vel alt hjemmearbeidet ren overtid da, for utearbeidende?

  Jeg gleder meg til å bli (deltids) hjemmemamma om tre uker, ingen tvil om det. Men jeg har, med en antakelig litt glorifisert hukommelse fra før påske, en følelse av at jeg nok kanskje får gjort noe av det jeg nå må gjøre på kveldene, på dagitd når jeg er hjemme, og derved sånnsett får mindre «overtid»…
  .-= Tara´s last blog ..Atter en onsdag… =-.

 • Nienna

  De har sett på utearbeidende mammaer også, og har kommet frem til følgende overtid:

  Stay-at-Home Mom: 56.4 hours of overtime
  Working Mom: 17 hours of overtime

  Jeg vet ikke helt hvorfor, men utejobbemammaene bruker mindre tid på klesvask og nesten bare det halve på matlaging. Det er mulig «enkle løsninger» blir hyppigere brukt – selv om jeg ikke helt kan skjønne hvorfor klærne blir mindre skitne i barnehage/jobb enn de blir hjemme, dog. 🙂

  Og så har man jo de tingene som barnehage/dagmamma vanligvis dekker, med aktiviteter, tur i skogen og hva man ellers mener er viktig å gi ungene av opplevelser og oppfølging sånn sett. Det stilles litt andre krav til hjemmemammaer enn jobbemammaer på det feltet også, og det krever jo litt tid.

  Selv har jeg oppdaget at huset er ganske mye mer rotete enn jeg hadde forestilt meg at det kom til å være, til tross for at jeg er hjemme. Men det er vel noe med at desto flere mennesker som tilbringer desto mer tid der, desto mer rot blir det jo også. Og så var det mye mer oversiktlig når frøkna lå stille på madrassen sin og bare lekte med det jeg ga henne. 😉

 • Nienna

  *nikker*

  Heldigvis er jeg så glad i hjemmejobben min at den er som fritid å regne for meg, ellers hadde det virkelig ikke nyttet. For jeg kan telle på en hånd hvor mange timer jeg har brukt på «tulleting» de siste månedene.

 • Tara

  Absolutt enklere løsninger når jeg jobber. Ja, ikke på klesvasken da, den må jo tas likevel. Men på middagen. Myyyyye mer enkle middager når vi jobber, enn når jeg var hjemme.

  (Å gå tur regner jeg egentlig som rekreasjon for min egen del jeg da, det er noe av det jeg savner når jeg nå jobber. Fra å ha gått tur i 1-2 time hver dag, slutta jeg brått, nærmest på dagen. Det merkes på formen, og derved etterhvert på humøret….)

  Noe av det jeg ser frem til med å være hjemme, er å få lage litt mer skikkelig mat. Bake litt av og til. Lage middager som tar mer enn 20-30 minutter. Ja, han ligger ikke stille på ryggen der jeg legger ham ned lenger, men det er mulig å sette ham i en stol med leker inne på kjøkkenet, så ser han på meg og vi snakker sammen mens jeg jobber. Enn så lenge, går det i alle fall 🙂

  Så om trilleturer og matlaging inngår i de overtidstimene… ja da tar jeg gjerne de timene, absolutt! GLEEEEEEDER meg, fikk skriftlig bekreftelse på innvilget perm i dag!
  .-= Tara´s last blog ..Atter en onsdag… =-.

 • Nienna

  Bake, ja, der sier du noe. Tror jeg må sette det opp på ukeplanen for neste uke, faktisk. Kan være greit å ha rundstykker og boller i fryseren, i alle fall, nå er hun jo stor nok til å ha morro med det selv også. 🙂

  Nå har vi endelig fått ordnet både sykler, sykkelsete og hjelmer også, så nå tenker jeg vi kanskje skal få kommet oss ut i friluft litt mer fremover – om det bare kan stoppe å regne…

  Håper du vil kose deg stort med hjemmetilværelsen din!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *