Drømmejournalen

Inneholder annonselinker.

Sitter du med mange drømmer, mange ideer og mange visjoner, men uten å komme noen vei med noen av dem fordi du sviver fra det ene til det andre uten å være i stand til å fokusere skikkelig på noen av dem?

Da er du i så fall invitert med på drømmereisen! Finn frem penn og papir (eventuelt Word, blogg, journal eller en forumtråd!) og begynn og spinn din nye virkelighet!

Her følger en metode som er satt sammen av forskjellige teknikker jeg selv har brukt opp gjennom årene, samt en god dose FlyLady.

Husk: Babysteps, babysteps, babysteps! Planen er riktignok delt inn i punkter, men likevel kan det hende du vil ha nytte av å dele disse opp enda litt mer – avhengig av tid og energi. Det er bedre å ta det sakte enn å brenne opp før du kommer i mål!

Klar? Ferdig?

Here we go!

Drømmereisen

1. La drømmene sveve fritt

Det første punktet på lista, er ganske lett for drømmere. Oppgaven består rett og slett i å drømme frem idealtilværelsen. Spørsmålet du skal svare på, er følgende:

Hvis du kunne være, gjøre og ha hva som helst – hvordan ville din verden ha sett ut?

På dette stadiet skal du la alle hemninger fare. Ikke la deg stoppe av tanker som at det er umulig eller fullstendig usannsynlig at det vil skje – hensikten er å få tankene dine i gang. Se for deg at du allerede har det, og skriv ned drømmene dine i nåtidsform!

Bruk så lang tid som du føler du trenger på dette, og del det gjerne opp i små bolker på 15 minutter. Kanskje dette er en fin ting å gjøre rett etter et avslappende og varmt kveldsbad?

2. Velg din verden

Din neste oppgave er å velge deg ut de 5 viktigste punktene fra drømmeverdenen du skapte i oppgave 1. Ta deg god tid, kjenn på følelsen av å være i hver av eneste lille drøm. Fokuser på hvordan det kjennes ut å være akkurat der, akkurat nå.

Gjør det så virkelig som mulig, og involver så mange av sansene dine som du klarer. Hvordan lukter det? Hvordan kjennes det ut på huden? Hvilke lyder hører du, og hvilke farger ser du? Vær der! Opplev det! Nyt det!

3. Femårsperspektivet

Nå som du vet nøyaktig hvor du er på vei, trenger du et reiseskjema slik at du vet sånn omtrent når du er hvor på reisen. Det skal vi begynne på nå. Spørsmålet du skal svare på i denne oppgaven, er følgende:

Hvor langt har jeg kommet om 5 år?

Ta for deg hver enkelt av de fem utvalgte drømmene dine, og se for deg hvor langt du har kommet fem år fra nå. Skriv det ned, og husk å fortsatt bruke nåtidsformen når du formulerer din drømmevirkelighet!

4. Ettårsperspektivet

Nå begynner vi å bryte ned hovedmålene til små delmål. På denne måten unngår du å bli overveldet, og det gjør deg i bedre stand til å holde fokus. Tenk på det som en bussreise hvor stoppested etter stoppested forteller deg at du er et hakk nærmere målet!

Dette er spørsmålet du nå skal stille deg:

Hva trenger jeg å gjøre i løpet av dette året for å oppnå femårsmålene mine? Hvor langt har jeg kommet når året er omme?

Gå gjennom alle dine fem utvalgte drømmer, og skriv ned delmålet i nåtidsform mens du ser for deg at du allerede er der.

5. 6-månedersperspektivet

Gjenta prosedyren fra forrige oppgave:

Hva trenger jeg å gjøre i løpet av et halvt år for å oppnå ettårsmålene mine? Hvor langt har jeg kommet når et halvt år har gått?

Skriv det ned.

6. Månedsperspektivet

Hva trenger jeg å gjøre denne måneden for å oppnå 6-månedersmålene mine? Hvor langt har jeg kommet i slutten av denne måneden?

Jepp – du gjetta det. Skriv det ned i nåtidsform, mens du opplever at du allerede er der, med så mange sanser som mulig.

7. Ukesperspektivet

Nå skal vi lage en ny vri på det: Vi skal la hver drøm få sin egen sone, basert på kalenderen.

Drøm 1: Fra den 1. i hver måned, til førstkommende søndag.
Drøm 2: Den første hele uka i måneden, fra mandag til søndag.
Drøm 3: Den andre hele uka i måneden, fra mandag til søndag.
Drøm 4: Den tredje hele uka i måneden, fra mandag til søndag.
Drøm 5: Den siste mandagen i måneden, til månedsskiftet.

Noen drømmer er mer krevende enn andre. Disse kan du plassere der du får en hel uke, mens de mindre krevende drømmene kan få nummer 1 eller nummer 5, som kanskje har færre dager.

Sett det inn i en kalender! Kanskje du vil være kreativ også, og gi hver drøm sin egen farge? Bruk intuisjonen, og ha det morsomt!

8. En drøm i uka

Det store spørsmålet denne gangen, er:

Hva trenger jeg å gjøre denne uka for å oppnå månedsmålene mine? Hvor langt har jeg kommet i slutten av uka?

Hver søndag setter du deg ned i noen minutter, og tenker over dette for den drømmen som skal oppfylles litt i uka som kommer. Skriv det ned i nåtidsform, som om det allerede har skjedd. ”Denne uka har jeg…” og så videre. Kjenn på hvor godt det er å ha gjort det, og vit at du har tatt et lite babystep på vei til din drømmedestinasjon!

Og for hver uke som går, kan du sette en stor, fin hake ved siden av målet ditt!

Hvis du er litt spirituelt eller religiøst anlagt, kan du gjerne knytte det også opp til ”søndagsritualet” ditt. Husk at søndag i følge FlyLady er ”Renew your spirit-day”, og at man slett ikke trenger å være kristen for å trenge litt åndelig påfyll i hverdagen.

En måte å gjøre dette på, er å ha et lys for hver drøm (husker du fargene du kunne velge i forrige oppgave?). Når tiden er inne for å tenke over neste ukes målsetting, kan du tenne dette lyset og meditere over flammen som brenner mens du spinner din drøm. Kanskje du også vil kombinere med en oljebrenner og rolig, meditativ musikk? Her er det bare mangel på fantasi som setter grensene.

9. Oppdater målsettingene underveis

Når måneden er omme, vil drømmesonen skifte. Først går du tilbake til månedsmålet du satt. Her kan du nå sette en hake og gå videre. Still deg selv det nye spørsmålet:

Hva trenger jeg å gjøre i den måneden som kommer for å oppnå 6-månedersmålet mitt?

Deretter skal du fokusere på Drøm 1, slik du ellers ville gjort på søndag (det er jo slett ikke sikkert at mandag er den 1. i neste måned).

Etter 6 måneder og ett år er det også på tide med en liten oppdatering.

Husk dog at drømmer og mål har lov til å endre seg underveis – det er ingenting i veien for å revurdere og velge på nytt hvis det viser seg at dette ikke var riktig for deg!

Så, der har du det: En måte å strukturere dine drømmer og visjoner, og et redskap som holder deg i den kursen du på forhånd hadde sett deg ut. Veien dit ligger rett foran deg – det er bare å sette den ene foten foran den andre å begynne å ta små babysteps. En dag om ikke så lenge er du fremme!

Da er det bare igjen for meg å ønske deg lykke til på reisen mot ditt nye og bedre liv. 🙂

Hovedkilde og anbefalt videre lesning:

Creative Visualization av Shakti Gawain

Første gang publisert 10.05.08Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *