10 ting til jul: Har du noen spesielle tradisjoner?

I dag er det 6 uker igjen til jul, og det er på tide å tenke gjennom tradisjonene. Dersom din lille familie er helt ny, så kan det hende det byr på litt av en utfordring om begge skal ha det slik man er vant til hjemmefra, og i tillegg videreføre alt til arvingen. Om den ene vil kose seg i pysjen 1. juledags morgen og den andre vil hjem og spise den tradisjonelle julefrokosten med sin familie, så må rett og slett ting ommøbleres litt på!

Christmas Stockings

Dette er uken hvor du bør sette deg ned og snakke med din kjære, dersom dere da ikke allerede har etablert tradisjonene og måtene dere ønsker å feire julen på selv. Gå gjennom dag for dag, og se om dere kan bli enige om hvordan ting skal være. Hva med julekalender? Julestrømpe? Skal dere ha en julenisse, og skal fjøsnissen få grøten sin i år?

Samtidig kan du også tenke godt gjennom hvilke tradisjoner som er viktige for deg, og hvordan du kan viderebringe dem til barna dine. Hva er det som er viktig for dere som familie, og hvordan kan dette best komme til uttrykk i feiringen?

Er det nye tradisjoner du gjerne vil ha på plass, så er det også en fin idé å bestemme seg for at de skal gjennomføres. Skriv dem opp i kalenderen din, så vet du at du får alt på plass. Få også med deg hva du trenger å ordne for å få det til, og når du bør begynne å tenke på det. Det er nemlig litt kjedelig å ha glemt å kjøpe risgrøt etter stengetid på lillejulaften, hvis du allerede har fortalt til ungene at nissen sitter på låven og venter i åndeløs spenning på grøtfatet sitt… 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *