10 ting til jul: Begynn på julerengjøringen

Da skriver vi jammen november allerede, og det er på tide å bli litt mer konkrete i våre forberedelser. Om du har skrevet julegaveplanen, bør du nå begynne å tenke på å handle dem inn sånn at du kanskje kan fordele utgiftene på denne og neste måneds budsjett. Men du bør også begynne å tenke på julerengjøringen, sånn at du ikke blir stående med vaskebøtta senere når du heller kunne tenke deg å sparke av deg skoene og nyte en kopp julegløgg!

A Baby's Work is Never Done
Creative Commons License photo credit: Sugar Pond

Om du har et stort hus, gjør du lurt i å sette opp en plan over når du bør ha kommet gjennom hvilke rom. Her i huset har jeg for eksempel stue, gang, kjøkken, to bad og to soverom å komme gjennom, og nå er det 7 uker til julaften. Kjøkkenet var nymalt så sent som i slutten av oktober, så det tror jeg ikke jeg gjør så mye med, men jeg har 6 andre rom som virkelig kunne trenge en hjelpende hånd. Ett rom i uka gir meg dermed litt margin, og bør være et greit mål fra og med nå.

Glem for all del ikke å ta med barna på dette! Det er både morsomt og lærerikt for dem å få være med, så gi dem en egen klut i en liten bøtte og la dem vaske vegger og møbler av hjertens lyst. Det er sånt det blir gode minner av. 🙂

Prioriteringen og romrekkefølgen kan gjøres på så mange måter, alt ettersom hvordan timeplanen ellers burde se ut, men stue og kjøkken bør etter min mening være det som tas sist – halve julekosen er jo at det skal lukte og kjennes rent i de rommene du oppholder deg mest! Derfor er min julerengjøringsplan å begynne med soverommene, fortsette med badene og ta gangen og stua til sist.

Visste du forresten at Hjemmemamma.coms nettbutikk har tilbud på utvalgte og miljøvennlige rengjøringsprodukter disse to første ukene i november? 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *