Kontantstøtten forblir uendret i 2010

I dag ble statsbudsjettet for 2010 lagt frem, og usikkerheten som lenge har rådet hva kontantstøtte og familieøkonomi angår ser nå ut til å klarne opp, om enn for en stakket stund.

NRK kan nå melde følgende:

Kontantstøtten blir ført videre uten endringer for ett og toåringer som ikke går i barnehage.

Kontantstøttesatsene holdes på samme nominelle nivå som i 2009, som innebærer at full kontantstøtte også i 2010 blir 39 636 kroner per barn per år. KILDE

Likeledes ser det ut til at også barnetrygden vil stå på stedet hvil, og statsbudsjettet medførerer dermed ingen store, umiddelbare endringer i året som kommer hva støtte angår.

De større barna vil få to gratis SFO-timer i uka. De får også en skoletime mer.6 kommentarer

  • Nienna

    Ja, ikke sant? 🙂 Jeg kjenner også at jeg er veldig lettet på egne vegne – men samtidig er jeg uendelig trist på vegne av dem som kommer etter oss. La oss bare håpe at de tar til vettet, eller at det kommer andre ordninger som vil gjøre det mulig å faktisk ha et valg. 🙂

  • Nienna

    Ja, de første lekkasjene tydet på at kontantstøtten ville kuttes for toåringene fra nyttår, og at den kanskje ville dobles for ettåringene. Men dette ble avkreftet da statsbudsjettet ble lagt frem, og det blir altså ingen endringer i 2010.

    Men regjeringspartiene AP og SV har tidligere varslet at de vil fjerne den i sin helhet, mens SP vil spare ettåringene og gi dem 5500 kr i måneden. Dette skal det jo forhandles om til neste år, men jeg er redd for at SP ikke er store nok til å kjempe gjennom en videreføring av kontantstøtten etter dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *