Oppskrifter for naturlig og hjemmelaget skjønnhet

Naturen er den siste trenden innen hud- og hårpleie. I åresvis har vi påført kroppene våre giftige kjemikalier som har gjort oss slappe og syke, uavhengig om vi spiser dem eller lar dem sive inn i porene våre. Og folk begynner endelig å forstå at naturlig er bedre.

De fleste butikker har nå serier med «naturlige» skjønnhetsprodukter. Dessverre kommer de ofte med en stor prislapp også. Ofte er ikke engang disse produktene faktisk «naturlige», så det lønner seg å gjøre hjemmeleksen for å forsikre deg om at du får det du betaler for.

Heldigvis er det ikke så vanskelig å lage skjønnhetsprodukter selv. Så dersom du vil ha skjønnhetsprodukter som du vet er naturlige og også rimelige, så bare lag dem selv. Her er 5 lette og raske oppskrifter du kan begynne med.

Ansiktsmaske

Det å spise god mat gir deg de riktige næringsstoffene du trenger for å se bra ut. Du kan få mer av disse vitaminene og mineralene ved å smøre de bra sakene rett på huden.

Bland most gulrot, most avokado og et pisket egg med noen spiseskjeer med honning. Dette er en super ansiktsmaske som tilfører huden vitaminer, og forbedrer hudens teint og tekstur. Bare bland godt, påfør, la virke i ca 15 minutter, og vask av med kaldt vann.

Etter at du har vasket og næret huden, kan du bruke agurk- eller fortynnet sitronsaft som ansiktsvann for å stramme opp huden og lukke porene.

Balsam

Mange betaler mange penger for en balsam som faktisk får håret til og se og føles bra ut. Her er en god og naturlig oppskrift som sparer penger og hjelper håret ditt samtidig.

Bare bland en eggeplomme med en spiseskje med en vegetabilsk olje, og påfør håret. La det virke i ti minutter, og skyll godt. Du kan bruke denne så ofte du vil som en balsam/hårkur for å få sunt og blankt hår. Om du liker å eksperimentere, så kan du forsøke å blande andre kjøkkenremedier, urter og naturlige saker med egg for sunt og blankt hår.

Hånd- og fotkrem

En rask ansiktsmaske vil hjelpe deg til å se godt ut på et øyeblikk, men hender og føtter krever ekstra pleie.

Bruk 1.5 dl olivenolje blandet  med naturlig sjøsalt og masser inn i hender og føtter. La det være på et par minutter for å mykgjøre, og skyll så av med varm vann.

Når det kommer til naturlig skjønnhet, så er disse oppskriftene bare begynnelsen. Du kan finne hundrevis av forskjellige kombinasjoner i bøker om naturlig skjønnhet, blader og på internet. Eller du kan gi i ditt eget kjøkkenskap og lage dine egne, spesielle oppskrifter!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *