Lage bekymringsdukke

I Guatemala har barna en god tradisjon: De har nemlig små dukker de kan fortelle alle triste ting til – og når de har fortalt det og lagt dukken under hodeputen sin, så er det triste borte vekk når de våkner neste morgen!

Her har du oppskriften på hvordan dere kan lage deres egne bekymringsdukker:

Du trenger en klesklype av tre (eller en vanlig pinne som deler seg i bunnen), en ispinne (eller annen, mindre pinne), litt lim, en tusj og et garnnøste (eller fler, hvis du er av den fargerike typen).

På toppen av klesklypa tegner du et lite ansikt.

Så legger du pinnen på tvers, høyt oppe på klesklypa og limer godt. Dette blir dukkens armer.

Deretter tar du enden på garnet, og surrer fra “hånd” til “hånd” på dukken. Lim fast enden før du begynner, så går det kanskje litt lettere. Hvor tykk eller tynn dukken er, bestemmer du selv. Surrer du mye, blir den rund og myk og tykk, men surrer du lite, blir den tynnere.

Når armene er akkurat sånn passe tykke, så gjør du det samme med kroppen og bena. Surr i fra den ene enden til den andre, med så mange farger du har lyst til, til den blir så tykk som du synes den bør være. Hvis du syns det er en jentedukke, kan du surre rundt begge beina og lage skjørt, og hvis du syns det er en guttedukke, kan du surre beina hver for seg (det er forresten ingenting i veien for at jenter kan gå med bukser heller, men det visste du sikkert fra før! ;) ).

Lim fast alle tråder, la det tørke en liten stund – og vips, så har du din egen bekymringsdukke!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *