Enkel manikyr for mammahender

I riktig gode, gamle husmordager var det, i følge Anna Jorunn Avdems bok Husmorparadiset, særdeles viktig å pleie seg selv. På denne måten kunne man nemlig holde på mannen, slik at han ikke lot seg friste av den unge, vakre og meget kvinnelige sekretæren på jobb – og en del av dette pleieregimet burde inneholde en manikyr hver 14. dag.

Hjemmemamma.com kan kanskje ikke love deg et lykkeligere ekteskap, men vi kan i det minste love deg at neglene dine blir penere om du tar deg tid til å stelle dem litt fra tid til annen! Her har du en måte å gjøre det på:

1. Finn frem nødvendig utstyr på forhånd.

Les gjennom denne oppskriften, og bestem deg for hva du trenger for å gjennomføre den. Så setter du alt frem, puster ut og senker skuldrene. Skru av mobiltelefonen. Slapp av. Kos deg.

2. Sett på noe rolig musikk og gjør alt klart.

Det er viktig at du tar deg tid til å slappe av og nyte øyeblikket mens du kan. Dette er din tid i en hektisk hverdag. Din egen lille boble. Det er kanskje ikke så ofte man har tid til å virkelig lytte til avslappende musikk når man er hjemme med barn, så det er bare å nyte det mens man kan!

3. Legg hendene i oljevannet og sitt der i noen minutter

Her kan du bruke vanlig matolje eller en godmassasjeolje spesielt designet for håndpleie. Det bestemmer du selv. Denne skal mykgjøre hendene dine og gjøre det lettere å stelle neglebåndene, så sett deg godt til rette og lytt på den rolige musikken du nettopp satt på.

4. Tørk hendene godt, og press forsiktig neglebåndene ned der de hører hjemme.

Neglebånd har det nemlig med å komme litt ut av kontroll på ustelte hender, og om de revner gjør det gjerne litt vondt. Derfor er det av og til nødvendig å «sette dem på plass». Bruk en neglefil med litt bomull rundt, og vær forsiktig!

5. Ta frem neglefil og/eller -saks.

Nå skal du file neglene dine til en fasong du liker. Noen liker dem ovale, mens andre liker dem mer firkanta. Andre igjen liker å ha neglene helt kortklipte – det velger du selv. Om du filer, så pass på at du bare filer i én retning. Frem-og-tilbake-filing vil gjerne slite litt på neglen sånn at den snart begynner å flise seg, og det vil du ikke.

6. Dypp neglene i sitronsaft

På tide å fjerne stygge flekker! Sitron er nemlig et naturlig blekemiddel, så dypp fingrene i en skål med sitronsaft og slapp litt av igjen.

7. Vask hendene

Nå er neglene dine fulle av både olje og sitronsaft, og dette må vekk dersom du skal få neste steg i prosessen til å fungere. Gå derfor ut på badet og vask hendene dine skikkelig med såpe, og tørk godt.

8. Lakk neglene

Nå er det på tide å lakke neglene. Ta frem en neglelakk du liker, og legg først ett lag. En god kvalitetslakk skal være sånn at børsten sprer seg over hele neglen. La det første laget tørke godt før du legger det neste. Ta deg god tid mellom lagene, og legg deg tilbake for å høre på musikken. Stresser du for mye nå, så vil lakken bli ødelagt. Om du vil ta den helt ut, kan du også gi deg selv fine, hvite, franske tupper. Det er litt mer plunder, men tar seg veldig bra ut.

9. Gi deg selv en skikkelig skrubb

Hendene dine er kanskje de mest utsatte kroppsdelene du har, og de trenger av og til litt ekstra pleie. Her er det flere veier du kan gå. Dersom du er av den praktiske og økonomiske sorten, vil du kanskje bruke sukker eller kaffegrut som skrubbemiddel. De døde hudcellene forsvinner, og huden blir silkemyk på en veldig billig og fin måte. Men dersom du er av den mer lukrative sorten, eller rett og slett bare har lyst til å unne deg litt ekstra, så kan du investere i en skrubbekrem isteden.

10. Tilfør fuktighet

Dette er kanskje det viktigste av alt – hendene dine trenger fuktighet for å være pene og myke. Derfor bør du skaffe deg en god håndkrem, og bruke den! Sett den gjerne på kjøkkenbenken eller et annet sted du er ofte, så glemmer du den ikke.2 kommentarer

 • Dina

  Man kan også tilsette litt tannkrem på en neglbørste og skrubbe under neglene, dette vil gjøre den hvitere i fargen uten bruk av «french tip» lakk eller lignende. gjentas hver 14. dag.

 • Merethe

  Søkte på neglestell og kom til bloggen din Nienna – gøy.
  Nå har jeg bitt negler i mange år og har np de siste ukene klart å slutte – så nå er jeg på jakt etter gode tips til neglestell.
  Takk 🙂

  Klem fra Merethe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *