Bygg et julebibliotek!

Inneholder annonselinker.

Den gangen vi var små, var våre tv-opplevelser for det meste begrenset til en halvtimes tid hver kveld, og kanskje litt ekstra underholdning i jula. Ellers gjorde vi andre ting. Vi sang julesanger, vi lagde julepynt – og mange av oss leste. Rett og slett fordi det var koselig, og fordi det ikke kom noen tv-figur og leste det for oss. Kanskje var det mamma eller pappa som hadde høytlesning i sofaen foran juletreet, eller kanskje vi til og med forsøkte å lese selv der vi lå i køyesenga og følte oss bittelittegranne store? Uansett, vi hadde vår egen barnekultur i jula som var langt mindre avhengig av media enn hva den er i dag. Tidene forandrer seg, det er sikkert – men hvorfor ikke bygge et julebibliotek for ungene dine? Sånn kan du gjøre julen enda litt mer spesiell, samtidig som du bygger opp under lesegleden. Her har du noen forslag!

Snekker Andersen og julenissen, av Alf Prøysen
Du husker denne, ikke sant?

Det er til å få julestemning av bare å se på coveret, og ungene dine kommer til å elske det faktum at de kan kjenne igjen historien når de ser den på TV etter at du har lest den for dem!

Julefortellinger, av Astrid Lindgren

Det er vel ingen som klarte å fange stemninger så godt som Lindgren gjorde, og her har hun samlet sammen et knippe gode, gamle julehistorier.

Jul med Prøysen, av Alf Prøysen

Her er Prøysens gode, gamle historier og sanger samlet på ett sted. Snekker Andersen, musevisa og den lille bygda som glemte at det var jul legger til rette for gode lese- og sangopplevelser for både liten og stor.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *