7 gode grunner til å investere i bæretøy før du drar

Skal du ut og reise med barn i år? Da bør du skaffe deg et godt bæretøy først som sist. Dette gjør nemlig alt forferdelig mye enklere, og du vil kunne forebygge ganske mye av det verste stresset om du bare tar dine forholdsregler!

Her har du noen av fordelene:

1. Vogna kan brukes til andre ting

For å begynne på flyplassen først, siden det ofte er der det hele begynner: Kofferter, bagger, poser, vesker og barnevogn kan få svetten til å sprute hos den mest velbalanserte av oss. Med bæretøy, derimot, ser flyplassoppholdet litt annerledes ut. Knyt barnet på deg i bæresjal, meitai eller en slynge, legg alt du får plass til oppi vogna, og trill i vei! Du har begge hender frie og kan bære det som ikke fikk plass, dersom for eksempel din kjære dytter på vogna.

Da vi dro til Irland i fjor, hadde jeg datteren vår på magen i sjal, veska mi over skuldra og trillekoffert i hånda. De to store baggene og bilsetet hennes lå i vogna, som far trillet rundt på.

2. Du savner ikke vogna når den er sjekket inn, og du slipper å vente helt til boarding med å få den avgårde

Du behøver aldri mer bære med deg et sprellende barn inn på flyet. Hun sitter nemlig fortsatt fint i bæretøyet (kanskje hun til og med sover), selv om vogna på et eller annet tidspunkt er nødt til å forlate dere. Dette betyr også at dere har helt frie hender (med unntak av håndbagasje) den siste tiden før dere må gå ombord i flyet, så dere kan spise, gå på do, tusle rundt og ta det med ro uten å måtte drasse rundt på en stor vogn. Dette er en frihet du antagelig vil sette pris på!

3. Bæretøystol?

Du slipper også å tenke ut om det finnes barnestol eller plass til vogna dersom dere skal spise litt på en trang kafé på flyplassen. Det lar seg nemlig fint gjøre å binde ungen fast til en stol også!

4. Frie hender gjør det lettere å finne bagasjen igjen når dere kommer frem

Bæretøy og barn knyter du på deg før dere går ut av flyet, noe som gjør det betraktelig lettere å finne bagasjen igjen i kaoset som råder når dere ankommer neste flyplass. Dette kan gjøre at det går litt kjappere å komme seg til hotellet eller hvor dere nå skal, fordi du faktisk har to sett med frie hender og mulighet til å være med å lete uten å måtte slippe taket i ungen din på et sted med masse fremmede.

5. Du slipper å tenke på kidnapping

Det er en smal sak å stikke av med en barnevogn i et usett øyeblikk. Med bæretøy, derimot, vil du ikke behøve å ofre det så mye som en tanke – det er ingen mulighet på noen måte for at noen kan ta henne fra deg når du har henne så nær. Da må de i så fall ta deg også.

6. Smale trapper på hotell er ikke noe problem

Med bæretøy blir det også forferdelig mye enklere dersom det viser seg at dere har fått et lite rom i tredje etasje uten heis. Det skjedde nemlig oss, og nok en gang var vi overlykkelige for at vi nå slapp å bære med oss en tung vogn opp og ned hver eneste gang vi hadde lyst til å se oss omkring.

7. Du blir betraktelig mer mobil!

Vi var som sagt på ferie i Irland, og sjarmerende som Dublin enn er, så er det vel ingen som kan påstå at smågatene i Temple Bar er nevneverdig vognvennlige med sine smale fortau og brosteinsbelagte veier.

Med bæretøy var ikke dette et tema i det hele tatt. Datteren vår var med oss over alt, fra de trangeste gatene til de minste butikkene – ja, til og med på en spontan ruinsafari! Ingen behøvde å stå igjen for å passe på vogna, og vår lille familie var faktisk på ferie sammen.

Kanskje ferien din blir litt mer avslappende i år?

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *