Jordens dag: 22. april

I morgen er det Jordens Dag, eller Earth Day som det heter i Amerika. Dette er en dag som  feires for å gjøre oss oppmerksom på jordens klima. Den første feiringen fant sted 22.mars 1970, og engasjerte ikke mindre enn 20 millioner amerikanere den gangen, med et mål om et sunnere og mer bæredyktig miljø. Partier og organisasjoner som tidligere hadde kjempet mot oljesøl, forurensinger, giftdumping, sprøytemidler, motorveier, nedhugging av skog og oppbygging av kraftstasjoner innså at de hadde samme mål.

Jordens dag blir fremdeles feiret verden rundt. Dette er en fantastisk anledning til å bokstavelig talt stikke fingeren i jorda, tenke gjennom et og annet – og ikke minst å lære ungene våre om noe veldig, veldig viktig. Miljø og klima er viktig nå, men det vil antagelig bli enda mer prekært og enda viktigere den dagen våre unger står der og skal overta. Det er vår oppgave å forberede dem på den oppgaven, og det aller, aller viktigste i så måte er å gi dem en kjærlighet og tilhørighet til naturen.

Derfor jeg deg herved en oppgave.

I morgen skal du gjøre noe ekstra for jorden, klimaet og miljøet! Du kan for eksempel gå tur i skogen, bygg fine kongledyr eller se etter små dyrespor dersom du har tilgang på dertil egnede områder, eller du kan så frø i en avklipt melkekartong, gå ut i grøfta og sanke fine blader som dere kan lime på et ark, eller finne på hva som helst annet for å hedre naturen og Moder Jord.

For din egen del kan du jo kanskje vurdere å gå gjennom kosmetikken og rengjøringsproduktene dine også, og se om du kan spare deg selv, familien din og miljøet for mindre heldige effekter på den måten?

Det er flere av oss som er opptatt av klima og miljø. Derfor har Hjemmemamma.com nå gått sammen med Meditrina.no for å feire Jordens Dag, og ikke bare gir vi dere denne utfordringen – vi gjør det også til en konkurranse, hvor vinneren får en fin premie fra hver av våre nettbutikker!

Alt du trenger å gjøre for å delta, er å komme med tips eller rett og slett vise oss hvordan du feirer Jordens Dag. Du kan skrive om det i bloggen din (eller på et forum, dersom du ikke blogger), og deretter sender du linken til bidraget ditt til enten meg (mail@hjemmemamma.com) eller til Anita på Meditrina.no (admin@meditrina.no). Husk å nevne konkurransen vår, og linke til oss i innlegget (vær dog oppmerksom på at ikke alle forum setter pris på linker ut – dersom du ikke har tilgang på et egnet forum, er du mer enn velkommen til å bruke forumet her på Hjemmemamma.com, eller Inspirasjononline).

Premiene er som følger:
Vi trekker ut to vilkårlige vinnere og har to premier, en fra hver nettbutikk.

Fra oss får du en flaske Ecover universalrengjøring.

Dette kan du bruke på alt du har av vaskbare overflater, og det beste er at det er 100% miljøvennlig. Det er nemlig kun basert på plantestoffer, og til og med flaskekorken er resirkulerbar. Dessuten dufter det friskt av naturlig sitron, sånn at hele huset ditt vil dufte både friskt og rent etter en husvask – uten bruk av skadelige kjemikalier.
Premien fra Meditrina.no er Urte-haven oppkvikkende stift.
Stiften er svært konsentrert og dufter godt av appelsin og bergamot. Den kan ha oppkvikkende, rensende og astringerende effekt, og den kan brukes som en løsende og oppkvikkende massasje for voksne. Stiften gir god motstand, og passer derfor godt til hjemmebruk.
Den tar liten plass og egner seg for reiser, sport osv. Renslig (ikke oljesøl) og lett å påføre, også når man ikke har andre til å hjelpe seg.

Lykke til, og feir Jordens dag godt, med tanke på miljø, klima og ungenes fremtid!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *