Fingerdukker

Fingerdukker kan lages på mange forskjellige måter, alt fra det helt enkle til det mer kompliserte. Den enkle versjonen er rett og slett å tegne øyne, nese og munn på fingertuppen med en tusj, og selv noe så enkelt kan skape mye moro! Dukkene kan brukes til ”vanlig” lek, eller dere kan for eksempel bruke dem til å dramatisere et eventyr.

Her følger en kort beskrivelse av hvordan du kan lage litt mer avanserte, men likevel enkle dukker:

Pappdukker

Husker du hvordan vi lagde masker da vi var små, ved hjelp av papp og sytråd? Denne fingerdukken følger omtrent den samme oppskriften.

Først tegner du opp en ansiktsform på en litt stiv papp. Det kan være et dyrehode, et menneskehode – eller kanskje et troll? Her kan dere skape de underligste skapninger og la fantasien få fritt spillerom! Tegn på øyne, nese, munn og så videre, og fargelegg før dere klipper det ut.

Deretter klipper du ut en pappstrimmel, som du så limer som en hempe bakpå ansiktet. Bare pass på at det blir plass til fingeren din inni den, slik at du kan styre den skikkelig!

Fingerdukker på vante

Har dere vanter som har sett bedre dager eller som bare trenger litt oppfriskning, kan dere jo gjøre det ved å lage ansikter på alle fingrene?

Lim på garn til hår, filtbiter til klær og sy på paljetter som smykker – bare fantasi og utstyrskasse setter begrensningene her.

Er du glad i å strikke eller hekle, er det selvsagt ingenting i veien for at du lager ”fingre” av restegarn uten å lage resten av vanten, og tar det derfra!

Potetdukke

”Ta en potet”, sang Jarl i Portveien 2 da dagens mødre var små. Det skal vi også gjøre nå, for en potet kan nemlig brukes til så mangt!

Skjær ut et hull til fingeren i en passe stor potet, og så kan dere lage øyne og nese av for eksempel nellikspiker eller knappenåler. Dere kan bruke nåler eller strikkepinner til å dytte inn garnbiter eller stoffremser til hår og pynt, og munnen kan for eksempel skjæres ut med en liten kniv. Så er det bare å eksperimentere og leke seg frem til sin egen, personlige potetdukke!

Når dere skal bruke dukken, kan dere bruke et lommetørkle som kjole ved å finne midten på det med pekefingeren før dere stikker den inn i selve hodet.

Husk å legge potetdukkene i kjøleskapet etter bruk, så holder de seg lenger!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *