Underskriftskampanje for kontantstøtten

Da er partiene i gang med sine landsmøter, og valgkampen har startet.  Blant annet har AP varslet at kontantstøtten skal avvikles, og det er vel heller ingen hemmelighet at SV også ser at denne fjernes så fort som overhodet mulig.

Derfor blir det også viktig for oss å mobilisere nå.

Vi mener det er viktig å gi foreldre et reelt valg hva barneomsorgen angår. Foreldrene vet i det aller fleste tilfeller bedre hva som er best for barna enn hva politikerne gjør, og når det samtidig er sånn at det stilles store spørsmålstegn om hvordan de minste barna har det i barnehagen og deres muligheter til å danne en trygg tilknytning der, så er det på tide å tenke på noe annet enn brutto nasjonalprodukt og hvor mye penger man istedet kunne tjent for Staten. Det står viktigere verdier på spill.

Hjemmemamma.com håper og tror at folk vil protestere på å få et A4-liv tredd nedover hodene sine, og at retten til å velge sine egne barns barndom vil stå sterkere i folkesjela enn muligheten til å bruke de flyktige småbarnsårene til å klatre i karrierestiger.

Derfor har vi, i samarbeid med Norges Kvinne- og familieforbund, laget en egen underskriftskampanje.

Alt du trenger å gjøre er å  printe den ut og få alle du kjenner til å skrive under. Kanskje du til og med vil legge det ut i en butikk eller andre offentlige steder, slik at flest mulig kan få anledningen til å signere? Når arket er fullt eller du har fått de underskriftene du trenger, kan du enkelt og greit sende det inn til Kvinne- og familieforbundet. Adressen står nederst på arket.

Du kan også spre linken på internet, sånn at flest mulig kan delta selv om de ikke bor der du bor. Gi den til venner på Facebook, Nettby eller på forskjellige internetfora du er medlem på, eller send den på mail til dem som bor andre steder i landet.

Husk også at du ikke trenger å fylle arket dersom du ikke har anledning til å samle inn alle underskriftene! Alle underskrifter teller nemlig, så om bare du og/eller din nærmeste familie skriver under så er det et godt nok bidrag til å sende inn likevel.

Mye har vært sagt, og enda mer kommer til å sies i løpet av våren og sommeren. Dette valget vil avgjøre mye.

La  også din stemme bli hørt.

Edit: Nå kan du også skrive under digitalt!

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!5 thoughts on “Underskriftskampanje for kontantstøtten”

  • Eg syns at me i Norge skal få valge sjøl om å gå heime og oppdra barna våre sjøl, eller å sende di i barnehagen. At me ønsker å gå heime med di spare jo i tillegg penger får staten.
    Når eg valgte å bli mor tok eg et valg på heltid, eg tok ikkje et valg om at eg ville ha et barn som eg såg 2 timer til dagen og i helgene. Eg gjekk ikkje sjøl i barnehage og synes at dei 6 første åra av livet mitt ga meg en trygghet og så godt grunnlag for videre at det ville eg gi mine barn og. Trur ingen barn har godt av å bli dratt med på ting i fra di er 1 år til di er 67 år. Barna treng kjærlighet fra foreldrene. Har selv jobba i barnehage, og sitt alt det som foreldrene går glipp av, og det vill ikkje eg. Vill be mitt kjære land om å tenke seg omigjenn på dette, ikkje la det bli et kaldt samfunn der alle skal bli oppdratt ligt og uten kjærlighet fra mor og far, gi oss et valg.
    Av og til så tenker eg at folk tenker mer over om di har tid til å få hund, enn tid til å få barn.. Gi oss kvalitets tid, det vill dere ikkje angre.

  • Tanken med å kunne være hjemme for å ivareta sine barn er flott. Det er bare det at innføringen av kontanstøtte og andre goder til alenemødre har før til at fedre er blitt tilsidesatt i forhold til omsorg for egne barn. Disse godene som kun en av foreldrene får, er konflikt drivende og som alle vet er konflikt skadelig for barna. Se og flere saker hvor mor kommer med uhyrlige påstander for å sikre seg omsorgen for barna. Så desverre må jeg si at jeg er sterkt i mot kontanstøtten. Intensjonen og tanken var god me det ble for mange utilsiktede konsekvenser.

  • Jeg har full forståelse for at det ikke er en god situasjon å bli tilsidesatt. Men jeg tror likevel det er langt bedre at barnet får tid sammen med én av foreldrene, enn ingen av dem, som alternativet blir for mange, dersom de mister kontantstøtten. Og kanskje SPESIELT etter et samlivsbrudd!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge