Rens av vaskemaskin med bakepulver

Bakepulvereksperiementet fortsetter!

Jeg har nemlig og til min store forskrekkelse kunnet konstatere at det ikke lukter like rent av klærne lenger, og jeg bestemte meg derfor for å se hva bakepulver kan gjøre med den saken. Derfor satt jeg helt enkelt på en tom kokvask, med 2-3 skjeer bakepulver i såpekammeret. Når dette var tømt til første vask, la jeg en dose til ned i kammeret for å booste effekten.

Jeg ble litt sjokkert over resultatet, det må jeg innrømme.Det vannet du ser på dette bildet, var i utgangspunktet helt rent og blankt. Dette er ca 10 minutter uti vasken, og det ble stadig skitnere og blassere. Samtidig ble selve trommelen blankere og blankere for hver runde.

Jeg har ennå ikke rukket å kjøre en vanlig klesvask etter dette, for jeg var litt for utålmodig med å dele opplevelsen. Men det vi vet om bakepulver, er blant annet at det gjerne brukes for å fjerne vond lukt fra alt fra innrøykede rom til matavfall, så jeg er meget forhåpningsfull. Jeg har nemlig gjort det samme med oppvaskmaskinen, med godt resultat.

Verdi av bakepulver brukt: ca 5-7 kroner

Sammenligningsprodukt: Elecdescaler fra Elkjøp koster for eksempel 69 kroner, men det står ikke oppgitt hvor mye man må bruke av dette.

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!

11 thoughts on “Rens av vaskemaskin med bakepulver

  1. Meditrina:

    Joda, gikk supert det. Klærne lukter rent og fint, og vaskemaskinen ble så blank inni at jeg bråstoppa da jeg pussa tenna og plutselig fikk øye på den. 😉

  2. Bakepulver sammen med vaskepulver er også utmerket for å få bort stygg lukt fra klærne (f.eks svettlukt, eller sur lukt). 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.