Nytt i butikken: bumGenius formsydde bambusbleier

bumgenius-bamboo-fitted-frontNå har vi endelig fått inn et parti med formsydde bambusbleier fra anerkjente bumGenius i nettbutikken vår. Dette er tøybleier som består av 80% bambus, og som kjennes herlig myke på stumpen til ungen din samtidig som de er gode også hva oppsugingsevne angår. Inni er det en kjerne av microfiber, som booster effekten ytterligere.

Dette er også en økonomisk bleie som ligger lavere i pris enn mange av de andre. Dette var også et argument da vi bestemte oss for å ta dem inn, fordi det er viktig for oss å bidra til at hjemmemammaer skal kunne spare penger der man kan. Du sparer jo også ganske mye på å bruke tøybleier fremfor å bruke engangsbleier sånn på sikt, og det er heller ingenting i veien for å selge dem videre når ungene dine er ferdige med å bruke dem.

bumgenius-bamboo-fitted-open-annotated-500Bleiene kommer i small, medium og large. Den minste størrelsen går fra 3.5 til 7 kg, den mellomste fra 7-10 kg og den største går fra 10-14 kg. Med andre ord vil du kunne bruke disse bleiene stort sett gjennom hele bleieperioden, om du bare bytter størrelse etterhvert som barnet ditt vokser.

Du trenger dog et yttertrekk i tillegg, men dette kan du lett strikke selv (eller få noen til å strikke for deg) av ullgarn. Oppskrifter i fleng finner du på tøybleieforumet. Du kan også sy trekk av PUL-stoff – dette finner du blant annet i den nyoppstartede nettbutikken Fillefanten, som kommer til å føre alt du trenger for å sy både bleier og tilbehør selv.

Bambus er et smart valg om man skal tenke på miljøet. Det krever svært lite av plantemidler og andre uhumskheter for å vokse, det vokser fort og tyner ikke like mye på ressursene som for eksempel bomull gjør. I tillegg er det fra naturens side antibakterielt og supermykt, noe som kommer veldig godt med når det brukes til bleier!

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge