Noen tips før hotelltur med små barn

Noen tips før hotelltur med små barn

Det flommer jo egentlig over av disse artiklene nå, om hvordan du skal få en vellykket ferie med små barn. På fly, på båt og på stranda. Men lite om hva du som foreldre bør huske på før du legger ut overnatting på ett av våre hoteller og overnattingsteder her til lands.

 

Vi har nettopp hatt noen dager på Hotell med våre små, og vi har barn som ikke er særlig hyggelige å holde oppe veldig lenge etter leggetid, og når det skjer masse om dagen (som det jo ofte gjør når man er ute på tur) så blir det gjerne litt ekstra behov for å slappe av, og være i fred siste tiden før legging. Så for oss vil det si at vi er på rommet fra 18 – 1830. Er du i varmer strøk har du alltids en veranda å sette deg på eller kanskje flere rom som dere kan dele dere på. Hotell i Norge har jo ofte bare satt inn ekstra senger slik at et vanlig rom blir ekstra trangt og hvor gjør man av seg som foreldre når barna sover og du er sulten som en ulv kl 20? Vi går ikke fra våre små, selv ikke med babycall på. Hva om noe skulle skje så det ble en evakuering f.eks? Da får man jo ikke gå opp i etasjene å hente noen/noe, så da hadde de blitt der!! Eller om noen skulle komme seg inn? Eller vesla klare å åpne døra? Nei, man blir ved sin post!

Hotellene vi var innom hadde ikke romservice eller minibar om sommeren- for det var familiehotell. Så da ble det ut å hente mat for den ene, eller sitte å spise buffe på tur… (Selv om vi såklart har spist sammen med de små så er det lenge å gå en hel kveld uten mat. )Vi prøvde begge deler, og jeg anbefaler virkelig å ha sondert litt nærområdet dit man skal, slik at man finner noen greie steder som enten leverer eller der du kan hente mat.  For det å sitte alene i en restaurant, med mange barnefamilier, desperate mammaer som triller febrilsk på en vogn med hylende barn, eller de som titter og titter på deg- nei, det er ikke veldig hyggelig.. Maten smaker faktisk mye bedre når man har litt selskap!

Og det kan også være greit å ha med seg noen rolige aktiviteter til de voksne på kvelden også. Det er ikke veldig fristende å slå på tv, med både lys og lyd når de små sover like ved, og det er litt kjedelig å sitte og stirre ut i lufta eller hverandre i flere timer også. Mange hoteller har jo gratis internett til gjester nå, så det er jo en mulighet, eller å se en film sammen med høreklokker på pc eller noe. (jeg synes i alle fall det lyser og flimrer mye mindre ut i rommet). Våre barn våkner nok ikke så lett når de først sover, så vi hadde på litt lys og satt og snakka litt også. Bok eller/og kortstokk er nesten et must!

 

Et siste tips er å ta med seg 3 bæreposer mer enn du tror du kommer til å trenge! Du trenger de alltid til noe!

 

GOD SOMMER!

 

Photo by Lars Plougmann

Om Ingunn


Jeg er hjemme med mine 2 barn, jente født 09 og gutt født 10. Jeg er utdannet barne og ungdomsarbeider og IAIM instruktør i babymassasje. Jeg har tenkt til å være hjemme en god stund, iallefall til jenta vår er 3, helst til de er 3 begge to.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge