NMS Gjenbruk

Hei!

Jeg heter Kristin og er 39 år. Bor i en fin bygd på Nordmøre, sammen med samboer og to barn på 2 og 8 år.  Har også en voksen datter på 20! Jeg har i en periode vært hjemmeværende, og en kan vel si at som følge av det, startet jeg med blogg for ett og ett halvt år siden. Etter  å ha lest mange andre sine blogger, i lang tid. 😉Jeg er utdannet sykepleier, med yrkeserfaring innen psykiatri, helsestasjon og leder ved et dagsenter. Har vært borte fra yrket noen år, og om jeg kommer tilbake er ikke godt å si, i skrivende stund.

Når du ser bort i fra yrkesvalg og det å gi omsorg til barn og mann, har jeg vel en innebygd kreativ åre som jeg etterhvert har funnet ut, må få komme frem. 🙂 Kreativiteten har opp gjennom årene kommet til uttrykk på forskjellig måter. En periode malte og tegnet jeg på bestilling, dro på messer bygdedager osv. Lagde smykker, malte på glass m.m. Hadde julemess, ja… Det ble litt mye i tillegg til jobb og små barn.

De siste to årene har interessen for interiør og gamle funn økt. Det har blitt en hobby, en lidenskap. Aller best har jeg det, når jeg får holde på med interiør, lage vakre stilleben, eller få skape noe fint. Være kreativ. 🙂  I perioder har det vært en stor glede og oppmuntring de siste par årene!! Se gjerne på KRISTINS HUS , og se hva jeg har gjort,og kommer til å gjøre fremover med tanke på oppussing og interiør. 🙂 Kanskje er det noen ideer å få. I tillegg er det link til mange andre fine interiørblogger der!!

Det jeg har lyst til å formidle her, er gleden over å kunne gjøre gjøre det fint rundt seg, med relativt små midler. Dvs. jeg skal ikke skryte på meg noen slags fanatisme. Jeg kjøper nye ting, blir fristet, og bruker sikkert FOR mye penger på interiørartikler. Men, har funnet ut at det handler  om å se muligheter i det man har, eller i et brukt møbel.  Og det personlige, vakre interiøret får du best til ved å kjøpe brukt, og evt. pusse det opp. Skjelden noen som har akkurat det samme!!

Jeg er også av den oppfatning at det har betydning for trivsel og helse, hvordan vi har det rundt oss.

I dette første innlegget vil jeg slå et slag for NMS Gjenbruk. Det er Det Norske Misjonsselskap som driver en rekke bruktbutikker, på frivillig innsats. Den første butikken ble åpnet i 1998, og det er nå 34 butikker over nesten hele landet. Se på www.nms.no for å finne din nærmeste butikk!!

Jeg har handlet mye på gjenbruk de siste årene. Møbler, servise, bilder, tekstiler, rammer… Alt kan du finne der, og noen ganger kan du være virkelig heldig!! Da mener jeg at du finner godbiter som etter min mening er verdt mer enn det du betaler.

Når det gjelder møbler, er det ikke sikkert de er akkurat slik som du kunne tenke deg.  Jeg har ofte malt og reparert det jeg har kjøpt, slik at det passer inn med det andre jeg har. 🙂

Bilde 056

Disse gamle rammene er kjøpt brukt. Den ene mangler glass, den andre bakplate. Fine til pynt slik som de er, eller få satt inn nytt glass og plate. Det ordner en fotograf. 😉

sjenk før

Denne sjenken er kjøpt på Gjenbruk. Betalte 700,- for den.

DSC_0004

Her er den malt i fargen egghvit.

Fremgangsmåte:

Først vaskes den grundig. Så grunnes den etter å ha blitt tørr. Etter at den har tørket kan eventuelle riper, fliser, hull fikses, limes, eller sparkles. Deretter males den i ønsket farge. Jeg brukte vannbasert på denne, og i utgangspunktet har jeg mest sans for det. Men, den flyter ikke så godt utover, og en må være rask og rimelig vant med penselen for å få et riktig pent resultat.

Stolen på bildet, er også et NMS Gjenbruks -kjøp. Har to like. De har en nydelig fasong og er gode å sitte i.

Ikke bare er det billig å kjøpe brukt og gammelt. Det er også fint!! Det har sjel og en en spesiell patina. Veldig ofte har gamle ting også finere form (møbler), og bedre kvalitet!! Det er også blitt populært og vi sparer miljøet!  Det er mange ting på en gang det! 🙂

Håper Gjenbruk og alle andre brukt/antikk-butikker fortsatt får en oppsving fremover. Og at det blir mer og mer vanlig å tenke; «kanskje  det er mulig å finne det jeg trenger brukt?!»

Om kristin


Delvis hjemmeværende mamma til 2 gutter. Pusler med litt forskjellig, men det er interiør som har vært den store hobbyen/interessen de siste årene.

2 thoughts on “NMS Gjenbruk

  1. Jeg er fast gjest på både NMS Gjenbruk, andre bruktbutikker og loppis, så dette innlegget likte jeg 🙂 Har innredet hele leiligheten min med bruktkjøp, har faktisk gått så langt at jeg har solgt eller gitt bort møbler av nyere dato og erstattet dem med ting fra 50-70-talls epoken.

    Anbefaler alle å kjøpe mer brukt, både av møbler og klær – det er utrolig hva en time med symaskinen eller malekost kan gjøre!

  2. Ja, vet du – forrige helg var vi i bursdag, og Vilde hadde på seg en kjole fra Gjenbruk. Den kosta 50 kroner, og vi fikk masse skryt fordi den var så fin og så hjemmehekla ut! Og en av yndlngslekene hennes for tida er også fra Gjenbruk, og kosta 2 kroner. Et lite kattebur som for tiden brukes som babydukkeoppbevarer. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.