Lage såpebobler

Del på:

Hvem husker vel ikke fordums 17. mai’er med alle de vakre såpeboblene? Hvor ble det av dem, egentlig? Og trenger man egentlig vente til 17. mai? 😉

Her har du i alle fall oppskrifter på hvordan dere selv kan lage dem hjemme. Den er hentet fra NRKs Sommermorgen, så den er nok godt testet ut, i alle fall.

Oppskrift til vanlige bobler:
1 kopp oppvaskemiddel
12 kopper vann
3/4 kopp glyserol

Til seige, store og langlivede bobler:

Spesielt store bobler:
2-3 kopper vann
1 kopp oppvaskmiddel
1/2 kopp glyserol

Spesielt seige bobler:
1/3 kopp ferdiglagd miks
1/3 kopp vann
1/3 kopp glyserol

Spesielt langlivede bobler:
8 kopper ferdiglagd miks
1 kopp oppvaskmiddel
1 kopp glyserol
10 kopper vann

Du kan lage såpebobler med sugerør, trådsneller, hageslanger eller hendene dine. Bruk en eller to hender og lag sirkler med fingrene som du kan blåse igjennom. Hvis du vil lage store såpebobler kan du bruke en rokering, pepperkakeformer eller form en metalltråd til det du vil. Hvis du har en tennisracket kan du lage masse små bobler med den.

Ferdiglagd miks finnes i enkelte lekebutikker, og de som ikke har det kan enkelt bestille til deg hvis du vil. Glyserol fåes kjøpt på apoteket, men dere kan selvfølgelig lage såpeboblevann med bare Zalo også!Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.